Що не так страшні російські воші, як наші гниди, ми продовжуємо переконуватись. Останніми тижнями повідомлення українських правоохоронців продовжували шокувати вчинками нашого малолітнього дрантя, що палило авто військових. Серед них — студенти, брати і малолітки, що купились на кошти ворога. Більшість з них їх не отримали. Зате довго мотатимуть терміни за це. Бгато хто переконаний, що таких треба розстрілювати. А як думаєте ви?

Затримали 16-річного студента за підпал автівки для ЗСУ, на яку збирали читачі УП

Поліція Києва разом зі Службою безпеки України затримали 16-річного студента, котрий у серпні підпалив авто на Подолі, яке придбали журналісти та читачі «Української правди» для бійців 46 бригади, але не встигли передати.  Про це 10 серпня повідомив розслідувач УП Михайло Ткач.

За даними слідства, юнак спеціально приїхав до столиці, щоб здійснити серію підпалів військових авто й «заробити» обіцяну йому 1 тис. доларів.

Вночі в Подільському районі він облив машину займистою рідиною та підпалив її, знімаючи злочин на відео для звіту.

Правоохоронці затримали хлопця. Йому оголосили про підозру.

Брати із спільником стали паліями на замовлення спецслужб ворога

Служба безпеки та Нацполіція затримали трьох поплічників рф у Чернівцях. Фігуранти готували серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці на замовлення російських спецслужб.

За матеріалами справи, двоє із затриманих — рідні брати. Третій — їхній спільний знайомий. Зловмисники були завербовані російською спецслужбою через Телеграм-канали, де вони шукали «легкого заробітку».

Спочатку підривною діяльністю займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав «тестове» завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців.

Після цього представник російської спецслужби запропонував «серйознішу» роботу — підпалювати релейні шафи, що мало зірвати рух залізницею в регіоні. Зловмисники вчинили перший підпал, а на другий — залучили свого знайомого безробітного чернівчанина.

Двоє 16-річних палили авто військових на замовлення фсб

Зловмисники «полювали» на позашляховики ЗСУ, обладнані під виконання бойових завдань на передовій.

Спочатку фігуранти знаходили потенційні цілі та погоджували їх зі своїми російськими кураторами.

Потім прибували на місця паркування військових авто та підпалювали їх за допомогою бензину та легкозаймистих сумішей.

Для «звіту» перед окупантами фігуранти знімали загоряння на камери своїх телефонів, сподіваючись на «легкий заробіток». Утім, жоден з підпалювачів не дочекався обіцяних грошей від рашистів.

Їх затримала поліція та СБУ.

Чотири поплічники рф спалили шість військових авто

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще чотирьох поплічників російських спецслужб, які вчиняли замовні підпали на Одещині. Під «прицілом» ворога були службові мікроавтобуси та позашляховики Сил оборони.

Цього разу до вчинення підпалів окупанти дистанційно залучили двох одеситів, переселенця з Луганщини, та жителя Ізмаїльського району. Серед них — троє неповнолітніх.

Усі вони шукали «легкого заробітку» в Телеграм-каналах, де потрапили у поле зору спецслужб рф.

Для виконання ворожих завдань фігуранти у різний час знаходили потенційні «цілі», а потім погоджували їх зі своїми російськими кураторами.

Після підпалів зловмисники фіксували загоряння на камери власних телефонів та відправляли «відеозвіт» представникам російських спецслужб.

За таким алгоритмом фігуранти знищили 6 службових автомобілів українських захисників, але так і не отримали обіцяних грошей від окупантів.

Затримали 5-х підпалювачів-провокаторів, які виконували «замовлення» спецслужб рф

Служба безпеки та Національна поліція затримали у Києві ще п’ятьох поплічників російських спецслужб, які вчиняли підпали в столиці. Основними «цілями» фігурантів були позашляховики та мікроавтобуси ЗСУ.

За вказівкою рашистів фігуранти підпалили 5 службових авто українських захисників у трьох районах міста. Поруч з пошкодженим транспортом зловмисники залишали провокаційні листівки, спрямовані на дискредитацію Сил оборони.

У такий спосіб ворог сподівався розхитати суспільно-по­літичну обстановку в столичному регіоні, видаючи замовні підпали за гроші з рф під виглядом «роботи» нібито антиукраїнського підпілля.

Як встановило розслідування, зловмисники діяли двома групами по двоє осіб, ще один «працював» самостійно. Вони мешканці Сумської, Полтавської та Миколаївської областей віком від 21 до 29 років. До Києва фігуранти приїхали на заробітки.

Від редакції. Ці приклади показують, що гниди - поряд. За гроші чимало неповнолітніх готові зрадити Україну. Тому всюди – в сім’ї, школі, вузах та технікумах, дитячих садочках проводьте реальне військово-патріотичне виховання. А не «для галочки».

Андрій ВЛАСЕНКО