Ми вже писали про цю неперевершену нашу землячку, яка здобула не лише срібло на Параолімпіаді, але й стала реабілітологом і зараз допомагає воїнам, що втратили руки чи нога на фронті, повірити в себе. Як і вона, дівчинка, яка з народження не мала кінцівки руки.

19 вересня відбулася зустріч президента Володимира Зеленського з учасниками національної паралімпійської збірної команди України – чемпіонами та призерами ХVIІ літніх Паралімпійських ігор у Парижі. Глава держави відзначив спортсменів державними нагородами. Орден отримала й Марія Шпатківська з Козятина.

Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

Глава держави зазначив, що країна пишається всіма своїми спортивними героями, адже паралімпійці ще раз продемонстрували світові, що українці – нація сильних людей. Президент відзначив паралімпійців та їхніх тренерів державними нагородами, а також присвоїв почесні звання.

Легкоатлетку Марію Шпатківську з Вінниччини, яка виборола срібну медаль у штовханні ядра, нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Таку ж відзнаку надали тренерці атлетки Тетяні Дідик.