Там пройшло моє дитинство і коли тепер я побачила там стільки батьків із виводками власних дітей – не можу не поділитись

Дикі лебеді, це щось особливе в природі.

Адже їх ніхто не ростить, не підгодовує, але й не тримає в неволі. Вони ВІЛЬН! І  самі вибирають той куточок власного буття, на озері і в плавнях, де ховають від злих очей і буревіїв свої кубельця і власних діток.

Ось які вони молоді лебеді – вже не гидкі каченята, але ще й далекі від білосніжної краси та мудрості своїх батьків.

І ось на цьому Лебединному озера  я стала свідком такої картини. Коли підійшла до їхньої території – кладки яку облюбували, щоб безпечно приймати сонячні ванни.

Як тільки вони побачили, що я впритул наблизилась  до діток, мати пішла із грізним шипінням на мене. Діти вмить скочили у воду, віддалились на безпечну відстань. Напевно отримали від матері знак.

Батько був далеко. Напевно полював за кормом…

І раптом бачу, що він чимдуш пливе на мене. І першим стає  в оборону. Лише коли вийняла припасений хліб і почала годувати їх – лебеді подобрішали. Але не зраду наблизились. Все вивчали мої наміри.

Унікальне явище – виводки деяких із них вже не відлітають в теплі краї, а залишаються в таких озерах зимувати. принаймні на Поділлі я бачила три таких водойми.

Чому вирій їх не покликав  – можна лише здогадуватись.

І вони, лебеді, символ вірності і чистоти стосунків, змінились!

Але залишаються улюбленими птахами людей, принаймні моїми точно!

Скільки емоцій відчула я за ці хвилини – не передати! Це щось ЧИСТЕ і СВЯТЕ! А ще вони дали такими своїми діями урок нам, людям. Чоловіки мають БОРОНИТИ, жінки  ОБЕРІГАТИ! А діти ВИРОСТАТИ  під їхнім надійним захистом, зігріті теплом і любовʼю.

Дякую кожному, хто зрозумів цю мою лебединну билину.

Спасибі за захист, наші ВОЇНИ!

З повагою,
Тетяна Редько