Потім їх потрібно буде продовжувати. Про це повідомив речник ТЦК та СП Роман Істомін.

За словами Істоміна, в Україні відстрочки від мобілізації надаються максимум на 90 днів. Наразі всі такі документи діють до 9 листопада. “Відстрочка, надана, наприклад, 12 серпня, діє до 9 листопада. Тоді набуде чинності новий указ президента про продовження строку мобілізації, і чоловіки заново оформлюватимуть відстрочку, або вона продовжиться через єдиний державний реєстр. Але це не відбувається автоматично – чоловік повинен сам займатися цим процесом”, – розповів речник ТЦК.

Він зазначив, що військовозобов’язані, які мають право на відстрочку, повинні будуть продовжити її, щоб документ діяв і після 9 листопада. “Для продовження строку дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаний подає на розгляд комісії заяву в паперовій або електронній формі, зокрема через додаток “Резерв+”. У разі продовження строку мобілізації перевірка підстав на відстрочку здійснюється за допомогою єдиного державного реєстру призовників та резервістів”, – пояснив Істомін.

Якщо за допомогою реєстру провести перевірку неможливо, ТЦК та СП повідомляє людину про необхідність надання відповідних документів. Якщо ж комісія ухвалює рішення про відмову в наданні відстрочки, військовозобов’язаного направляють на медогляд.

Як відомо, Верховна Рада України проголосувала за відстрочку від мобілізації для братів та сестер українців, які загинули на фронті або зникли безвісти.