Після десятків років дискусій – його, нарешті, відкрито для відвідувань. Як відомо, Вежа, за результатами опитування департаменту маркетингу міста і туризму, який провели за пів року до повномасштабної війни, є для 80% вінничан символом Вінниці.

Про це повідомив заступник директора з виставкової роботи КЗ «Музей Вінниці» Євгеній Сафар’янс: «Ми нарешті відкрили для відвідувачів усю вежу. Включно з оглядовим майданчиком) Можете вітати нас з цим. Працюємо поки за таким графіком: ср-нд, 12-19. Будемо раді бачити вас!», – зазначив він у дописі.

Повна вартість відвідування оглядового майданчика – 100 грн. Для учнів, студентів, пенсіонерів – 50 грн. Для військових, їхніх родин та інших пільгових категорій вхід вільний.
Також у Вежі Артинова діє виставка сучасного візуального мистецтва. Це роботи фіналістів VII Всеукраїнського конкурсу для молодих художників ім. Натана Альтмана. Відвідати виставку можна до 13 жовтня. Вхід вільний!

Дві доби автономного ходу у разі відключення електроенергії, можливість дистанційного управління через Інтернет та підвищена стійкість до температурних коливань – такою є мета модернізації годинникових механізмів на Вежі Артинова. Її провели у липні минулого року. Оновили одразу три часоміри, спрямовані на площу Європейську, в сторону Центрального парку імені Леонтовича та вулиці Грушевського.

До речі, на Вежі щороку змінюють прапор Вінниці. Хоча тканина колібрі, з якої виготовлені міські прапори, вважається міцною, погодні умови відбиваються на ній набагато раніше, ніж це передбачено нормативами.