У службі преподобним отцям Ближніх печер згадуються також преподобний Єфрем священник, про якого ієромонах Афанасій Кальнофойський у 1638 році писав, що його нетлінне тіло, одягнене в ризи, лежить навпроти святих мощей преподобного Іллі. Преподобний Євстафій, який був у миру златарем. У каноні ієромонаха Мелетія Сиріга також згадується святитель Діонисій Суздальський.

Крім преподобних, згаданих у службах, в описі ієромонаха Афанасія Кальнофойського 1638 року вказувалися ще святі, чиї мощі спочивали відкрито: преподобний Ієронім, преподобний Павел послушливий та інші.

У стародавніх рукописних святцях збереглися імена ієреїв: преподобного Мелетія, преподобного Серапіона, преподобного Філарета і преподобного Петра. В одному з відгалужень Ближніх печер 24 травня 1853 були знайдені на склепіннях написи XI століття: «Господи, допоможи рабові своєму Феодосію і Феофілові, амінь, многая літа»; «Іоанова труна печерника – Іоан грішний тут жив і є»; на дубовій дощечці: «Іоан печерник». Так відкрилися нові імена печерських отців: Феофіл, Феодосій та Іоан.

Немає сумніву, що відомі далеко не всі імена преподобних отців Києво-Печерських в Ближніх печерах.