Тепер справу розгляне суд. Про це повідомляє Національна поліція.

Посадовці вимагали за розв’язання проблеми 42 тис. доларів. У поліції зазначили, що фермер тривалий час орендував земельні ділянки для вирощування сільгоспкультур. Однак у сільраді йому відмовили на запит щодо продовження оренди та оформлення права власності 19 гектарів землі.

Згодом начальник земельного відділу селищної ради зателефонував фермеру та розповів як розв’язати проблему. За його словами, такі питання може вирішити командир добровольчого формування ОТГ. “За продовження договорів оренди земельних ділянок він запросив 30 000 доларів, а за переоформлення 19 га ділянки на фермера — по 600 доларів за гектар”, — повідомили у поліції.

Оперативники встановили всіх учасників корупційної схеми. Правопорушників затримали одразу після отримання всієї суми неправомірної вигоди. Про підозру посадовцям оголосили у травні 2024 року. Їм інкримінували вимагання й одержання службовими особами неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України).

У вересні поточного року поліцейські завершили досудове розслідування, обвинувальний акт скерували до суду. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі та права обіймати певні посади з конфіскацією майна.