Тепер їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

— Службовій особі відділу освіти, культури і спорту однієї із сільських рад Гайсинського району повідомили про підозру за фактом службової недбалості, тобто неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам, — написали у пресслужбі Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області.

Посадовицю підозрюють у тому, що у грудні 2022 року за результатами проведеної нею закупівлі електричної енергії для закладів освіти територіальної громади за завищеними цінами відбулось неефективне використання бюджетних коштів на суму близько 340 тисяч гривень.

Санкція вказаної статті передбачає позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ВП №1 Гайсинського РУП ГУНП у Вінницькій області, за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.