Завдяки їм чоловіки хотіли виїхали через кордон на Вінниччині.

В пункті пропуску виявили двох чоловіків, які намагалися обманом виїхати за кордон. Щоб виїхати за межі України вони уклали фіктивні шлюби.

Про це повідомляють у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

“Двоє чоловіків з Вінницької та Полтавської областей намагалися обійти закон, одружившись із жінками з інвалідністю, щоб уникнути обмежень на виїзд під час воєнного стану. Один з чоловіків був на 17 років молодший за свою «дружину», інший – на 10. Обидва шлюби були укладені влітку 2024 року, але чоловіки навіть не знали жодних подробиць про своїх новоспечених «дружин», окрім того, що вони мають інвалідність ІІ групи”, – йдеться у повідомленні.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», оперативні співробітники загону направили повідомлення до Національної поліції.

Відповідно до частини 2 статті 40 Сімейного кодексу України, шлюб вважається фіктивним, якщо його укладено без наміру створення сім’ї та набуття прав і обов’язків подружжя хоча б однією зі сторін.