Жінка вимагала хабар за надання інвалідності. Обі­цяла вплинути на рішення медико-соціальної експертної комісії області.

За 3300 доларів жінка обіцяла дочці пенсіонерки вплинути на лікарів МСЕК для встановлення І-ї групи інвалідності її 71-річній матері, яка потребує постійного стороннього догляду. Під час обшуків за місцем роботи і проживання зловмисниці правоохоронці вилучили майже 1,2 мільйона гривень у різній валюті, чорнові записи та медичну документацію

Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігурантки вилучили понад 27 тисяч доларів, 200 євро та 49 тисяч гривень, мобільний телефон, службову документацію та чорнові записи.

Жінці повідомили про підозру. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 5 років.

Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

То хто ж така ця лікарка? Як повідомили наші джерела, мова йде про Тиврівську фтизіопульмонологічну лікарню. Цей заклад підпорядкований Вінницькій обласній раді.

Саме там проходив обшук у кабінеті 41-річної директорки, ймовірно, Леоніли Малішевської.

Андрій Власенко

Від редакції. Останнім часом по всій Україні прокотилась хвиля виявлення у лікарських комісіях МСЕК та ВЛК цілих злочинних угруповань. Ними видано фальшивих груп інвалідності на десятки тисяч осіб. Що далі чекає такі заклади?