Не втрималась, щоб не прокоментувати те, що бачу і чую.

Ви хочете в кожному вашому селі чи місті другої Бучі? Ну, щоб вже вас зробили тими п*дерами, а ваших дітей і жінок гвалтували взводом, в далі заживо палили чи намотали тіла на гусениці?

Я це бачила! Як журналіст і досі не можу відійти! Слідчі на моїх очах вили!

Ви розумієте, що нас чекає, як не буде мобілізації? Як ви її ось такими мемами і ще необдуманими постами зірвете?

Я за ТЦК? Фашистка? Нацистка? Ну, так мене вже називав не один довбо.., який, і йому подібні, переконана, працює на замовлення ворога як завербований агент!

Подивіться темники ворога — там найперше завдання — зірвати нашу мобілізацію! Найперше!

Тому поясню, за що я!

Я проти дурних методів ТЦК! Але я за суворі методи мобілізації.

І справедливі! Які? Зняти з усіх без винятку бронь! З усіх! І створити взводи і батальйони з депутатів. Третина на фронті, інші приймають рішення. І так в усіх радах! Від громади до ВР. А потім ті приїхали і приймають рішення — інші на фронт.

Такі самі підрозділи мають бути з усіх держслужбовців. Усіх! Половина поїхала на фронт, половина працює, і через місяць ротація! І так має бути і серед усіх силовиків!

Нагадаю, у нас таких вісім структур. І більше півмільйона людей у погонах.

І з Кабміну, кожного міністерства, кожного підрозділу переполовинити усіх! Одні на фронті — інші в тилу! Навіть якщо він там картоплю почистить — вже толк буде! Бо реальне життя побачить! Приклад Ізраїля є.

Працювати на країну в цей час страшної війни можна і без вихідних. Наша редакція так працює.

Друге — перевірити усіх без винятку інвалідів та доглядальників за ними. Гарантую: таких 70 відсотків липові! В кожному селі та райцентрі таких знають поіменно.

Бо у нас так: хто має гроші — інвалід! Це ж абсурд.

Третє — всіх високопосадовців, особливо на відповідальних постах, перевірити, де їхні діти. Якщо вивезені за кордон сини призовного віку чи ті, в яких скоро він наступить — тоді з крісла до побачення! Це саме стосується і депутатів. А то подивіться, що робиться: вони своїх повивозили, а наших наказують виловлювати, — обурюються люди. І я їх підтримую.

Четверте — зарплати.

Як може бути зарплата того ж судді, прокурора чи керівника цивільного підприємства в рази вищою за зарплату вій­ськового на «нулю»? Ну це ж абсурд! Хто більше ризикує і виконує найважчу роботу для забезпечення життя людей і країни? Ну, очевидно, що вони. Закон зворотної сили не має?

Тоді кожен свідомий суддя, прокурор, керівник крупної компанії має переполовинити свою зарплату і до закінчення війни в обов’язковому порядку віддавати на забезпечення ЗСУ.

П’яте — пенсії.

Ви знаєте, що у нас так зване довічне утримання в деяких суддів більше чи до 100000 на місяць! І це — коли війна! За що? За те, що створили суд­дівські мафії, розвели таку корупцію, що зжирає країну, як іржа?

Може, морально було б і цим пенсіонерам обмежити такі пенсії?

Ось тоді ні у кого не буде нарікань — мовляв, а де вони? Чому я маю йти?

Така сама ротація має бути і в кожному ТЦК! У всіх підроз­ділах! Усіх без винятку!

А то ви тільки подивіться, скільки у нас на державній службі поодягались (до речі, по якому праву?) у військову форму здорових молодих чоловіків, у громадах. У кожному обласному центрі роздуті штати облдержадміністрацій і ще й апаратів облрад. Ніколи в голови не було по три-чотири заступники! А тепер у війну є!

Качки ходять владними коридорами, а останніх доходяг витягують з вулиць ось такі ні у чому не винні морпіхи, як Валерій. Бо наказ! Політику треба змінювати!

І негайно протистояти ворожим лайнометам. Бо конструктивна критика ТЦК, а їх з головою є за що критикувати, це одне, а їхнє «мочілово» в угоду ворогу — зовсім інше!

Ось тут треба вловити головну різницю.

Я спеціально переглянула відгуки і у того самого Валерія. Як тільки його почали захищати, одразу включились ворожі боти.

Така собі тьотя із закритим обличчям нібито, а може, і реально із Харкова, із закритою сторінкою, яка так наполегливо матерів воїнів, діти яких на фронті, мочила тими ж фразами, що і на інших сторінках такі ж боти мочать.

І мочать саме тими недоопрацюваннями, які в нас є і ми їх бачимо. І я їх перерахувала далеко не всі!

Люди, але запам’ятаймо головне: у нас іншого виходу немає. Або будемо служити у цій армії, але всі, по-справедливому, або у армії ворога! Де ніхто нікого не питатиме і ось за такі меми про п*дерів даватимуть одразу штрафбати.

Критикувати можна! Мочити і ображати — ніколи! Повторюю, щоб запам’ятали!

Боягуз? Людина без волі? Хочеш сховатись, то визнай, що сцикло! Замовкни і сиди! І усвідом: так, я п*дер, а не він, що пішов захищати добровольцем у морпіхи країну. Визволяв Херсон і зараз виконує наказ по мобілізації. Бо без неї тут Буча! Скрізь Буча! Вибирайте, що краще. Невже не зрозуміло?

Цитую комбата-героя Вереса:

– Якщо в країні нічого не зміниться негайно – нам піз..ць.

Тетяна Редько