23 жовтня у полі поблизу села Карбівка Гайсинського району знайшли тіло 41-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті. До вбивства виявилися причетні знайомі загиблого, які мали з ним конфлікт біля сільського магазину.

Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

З’ясувалося, що чоловік напередодні вживав спиртне з двома знайомими біля місцевого магазину і в них був конфлікт, а згодом бійка. Учасників бійки 34 та 44 розшукали у сусідньому селі. Спочатку вони заперечували причетність до побиття, але згодом зізнались у вчиненому.

Виявилося що чоловіки спільно розпивали алкоголь біля магазину і потерпілий взяв автомобіль старшого з них, щоб поїхати додому. Він не впорався з керуванням та пошкодив легковик, за що його й бити. Щоб не привертати увагу оточуючих, фігуранти вирішили вивезти знайомого за межі села. Затягуючи чоловіка до автомобіля вони травмували дверцятами ногу потерпілого, внаслідок чого почалась сильна кровотеча.

"41-річний місцевий житель благав кривдників його відпустити та відвезти до лікаря, але вони завезли його на поле, побили й залишили там. Після цього фігуранти повернулись та помили салон автомобіля від крові потерпілого. Намагаючись приховати свою причетність до побиття, затримані вивезли травмованого, але ще живого чоловіка за межі села і залишили його там. Через кілька годин потерпілий помер від великої втрати крові та больового шоку. Зловмисникам повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу на період досудового розслідування", - йдеться у повідомленні.

44-річного затриманого підозрюють у вчиненні двох злочинів: ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 135 (Залишення в небезпеці, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

34-річному інкримінують ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 135 (Залишення в небезпеці, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років ув’язнення.