Саме тому його мають пекти щасливі у шлюбі та добрі душею жінки. Все це про 59-річну Аллу Трохимівну Уманець із Соболівки Теплицького району. Із чоловіком Олексієм, який викладав у школі трудове навчання, вони народили та виховали донечку Наталю і двох синів — Ігоря та Ярослава. Нині бавлять 11 онуків.

– Мама за фахом швачка-мотористка, закрійниця. Працювала у Будинку побуту, а згодом у колгоспі кухарем. Оскільки добре вміла випікати, для неї поставили піч. Тож постійно вона радувала односельчан смачним хлібом, пирогами, пасками та іншими смаколиками, — розповідає донька коровайниці Наталія. — Вдома у мами також була піч, тому у вільний час вона випікала весільний хліб на замовлення. Як не намагайся, а такої випічки у звичайній духовці не вийде. Найбільший коровай, який вона спекла, мав розміри 40 на 60 сантиметрів, а вагу до 8 кілограмів. Замовили його із сусідньої Метанівки на весілля, де було 350 гостей. Зверху мама прикрасила коровай обов’язково непарною кількістю троянд, які зробила із тіста. Це для того, аби пара жила у любові, злагоді та добробуті.

До процесу випікання короваю Алла Трохимівна підходить із особливою відповідальністю. Завжди в тісто кладе лише натуральні, домашні та якісні інгредієнти. Багато додає яєць, тісто стає жовте та пухкіше.

А ще мама завжди у гарному настрої та співає українських пісень, аби коровай вдався. Її випічку неодноразово презентували на районних та обласних виставках, за що отримувала подяки.

Усім трьом дітям на весілля Алла Уманець випікала коровай, а доньці Наталії передала своє вміння. Рідні та близькі кажуть, що Алла Трохимівна готує усі страви смачно — недарма її десятиліттями запрошують кухаркою на всі свята. А ще вона має гарний голос і співає у сільському колективі «Українка».