Серед молодих мам у нашій країні дитячий одяг українських виробників набуває все більшої популярності. А вітчизняні бренди доводять, що бути стильним, яскравим і, що найголовніше, якісним — можна. Вінницький бренд MiniSize – яскравий цьому приклад. Молоді мами Лілія Виговська та Надія Садова створюють вишуканий одяг для дітей, який підкреслює індивідуальність кожного. За словами вінничанок, все почалося восени минулого року, коли у них виникло банальне запитання: «Що актуально цього сезону? — Верхній одяг». Так і виникла ідея у створенні чогось нового та оригінального.

– Щодо назви бренду, то варіантів було чимало. Але MiniSize найбільше задовольнила обох і була схвалена на сімейній нараді. Першим було створено пальто у різних його трансформаціях: пальто-сукня (дівчатка) та казкове пальто а-ля Маленький Принц. Спочатку наша аудиторія була — хлопчики та дівчатка 2-12 років, але на сьогодні у нашому одязі ходять і підлітки, і матусі, які хотіли «таке саме, як у донечки».

– Як між собою розділили обов’язки? Хто з вас займається пошиттям, а хто — дизайном?

– Усе дуже просто: робота повинна приносити задоволення, тому кожен робить те, що вміє. Надія виконує більш стаціонарну роботу, бо синочок надовго нікуди не відпускає, а Лілія працює мобільно, постійно у русі. Над дизайном працюємо разом, а уже наші бджілки-трудівниці швачки втілюють усе в життя.

– Розкажіть про якісь цікаві замовлення.

– Були і такі у нас. Взимку ми відшивали шикарні замшеві піджачки для хлопчиків. І наші хороші знайомі замовили для синочка, якому лише рік. Зняли мірки, пошили, а піджак великий. Вшили, а він знову великий. І так три рази, наче зачарований. Тоді ми зрозуміли, як багато нюансів у швейній справі, коли ти прагнеш, щоб усе було ідеально.

– Сучасні бренди зазвичай вже не просто шиють одяг, а вкладають набагато ширший зміст у все, що створюють. Яке «повідомлення» вкладаєте у свої вироби?

– Просто шити нецікаво. Для нас дуже важливо, щоб наші речі були улюбленими спогадами дитинства, щоб одяг згадували з теплом. У кожного з нас, дорослих, є та сама улюблена сукенка з мереживом або мегакруті джинси, з яких ти виріс, а так хочеться ще їх носити. Тому теплий спогад дитинства саме у нашій одежині від MiniSize — наша головна ідея та зміст у створенні.

– А які нині модні кольори в дитячому одязі?

– Основними кольорами нашої колекції стали: небесно-блакитний, бежевий, коричневий та молочний, таке наше бачення цієї колекції. Образ хлопчиків ми доповнили шкіряними підтяжками та метеликом, які зроблять будь-який образ довершеним та елегантним, а одяг дівчаток декорували стрічками, надавши образу легкості та тендітності.

– Де вже презентували свої вироби?

– Брали участь у різноманітних виставках одягу, щоб побачити, як реагують люди на наше творіння. І коли діткам так подобається, що вони не хочуть уже його знімати, ти розумієш, що рухаєшся в правильному напрямку! Нещодавно був показ Kids Fashion Show Vinnytsia весна-літо-2018, організаторами якого були команда Школи Princess. Ми там дебютували. Захід відбувся на дуже високому рівні, за це їм щира подяка. У планах і надалі брати участь у показах, бо це великий досвід та невимовне емоційне задоволення своєю справою.

– Чи можете дати поради батькам, як варто одягати дитину і себе?

– Поважайте своїх діток перш за все та підкреслюйте їх індивідуальність. Ніколи не нав’язуйте своє бачення та завжди радьтеся при виборі одягу! Одяг — то самовираження, наша мета як батьків просто відчувати дитину й довершувати бажання дітей! Але якщо дитина зовсім маленька, то гарним одягом та аксесуарами на свій смак прищеплюйте любов до естетичної краси самого себе.

– Де та як можна придбати ваш одяг?

– У нас є сторінка у соцмережі Інстаграмм, де нас можна знайти за посиланням @minisize_vn. Також є така послуга як примірка на дому. Ми привозимо бажаний вами одяг додому, а дітки в комфортних умовах приміряють, комбінують, обирають та купують, ця послуга безкоштовна. У планах — створення шоу-руму або маленького магазину у Вінниці.