У змаганні взяли участь п’ять команд. Родзинкою турніру стала участь оригінальної збірної Вінницького національного технічного університету. В її складі – «легіонерки» з Південної Америки, студентки цього вишу. Зокрема одна спортсменка представляла футбольну країну Колумбію, п’ять – Еквадор.

– Те, що суперниці переважно вищі за нас зростом, не є проблемою. Бо ми всі грали у футбол у своїх країнах, тобто маємо відповідний рівень підготовки. Зараз, під час навчання у ВНТУ, збираємося і тренуємося двічі на тиждень, – каже Ангеліна Урталу (Колумбія).

Впевнену перемогу у змаганні здобула команда Вінницького державного педагогічного університету. Вона виграла всі свої матчі з розгромними рахунками. Зокрема команду аграрного університету розтрощила з рахунком 5:1, медичного – 7:1, технічного – 14:1 і в завершальному поєдинку не залишила жодних шансів команді кооперативного інституту – 13:0.

– Наша команда переважала інших за індивідуальною та функціональною підготовкою. Це не дивно, адже п’ять футболісток ВДПУ в складі збірної Вінниччини захищають честь регіону на чемпіонатах України, – каже тренер чемпіонок, доцент ВДПУ Степан Гудима.

Друге місце посіла команда кооперативного інституту, третє – технічного університету. Нагородження проводили інструктор-методист обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти Олександр Балака і голова обласної організації «Батьківщина молода» Вадим Кудіяров. Призери отримали грамоти, медалі і кубки від ГО «Батьківщина молода». Спеціальними призами відзначили кращих гравців турніру. Кращим бомбардиром стала Дарина Олійник, кращим воротарем – Анна Селя. Обидві – лідери команди педагогічного університету.

– Я займаюся футболом вісім років. Розпочинала у ДЮСШ Бердичева, звідки родом. Нині виступаю за команду Вінницької ОДЮСШ Блохіна-Бєланова, яка грає в першій лізі чемпіонату України з футболу, – каже 18-річна авторка дюжини м’ячів на чемпіонаті області Дарина Олійник. – Вважаю, що футбол – це і є жіноча справа. Мало того, він займає велике місце в житті нас, його прихильниць.

– Студентський спорт має важливе місце у житті молоді. Ми маємо підтримувати чудові традиції та людей, які пропагують здоровий спосіб життя. Вітаємо команду Вінницького педагогічного університету з впевненою перемогою! — каже один із наймолодших депутатів Вінницької міськради Вадим Кудіяров.