Зйомка першого блоку відбулася в Києві на території кіностудії ім. О. Довженка. Серед акторського ансамблю є і наші земляки — артист Вінницького музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського Микола Андрушко.

– За жанром «Схрон» — військова драма. Події фільму відбуваються в 1947-му році і торкаються боротьби нашого народу проти комуністичного режиму. Головний герой, Орест, командир повстанців, переховується в схроні разом зі своїми бійцями та вагітною дружиною – розвідницею Євою. Ситуація там напружена, через брак води та продуктів назріває бунт, життя Ореста опиняється під загрозою, і в Єви через нервування передчасно починаються пологи. Син Ореста народжується в схроні. В цей час схрон оточує загін МГБ, який хоче знищити повстанців. Навколо цієї драматичної ситуації і розвивається сюжет фільму.

Ми намагаємося створити історію, яка захопить і розчулить навіть тих глядачів, які мало знайомі з минулим нашої країни, — розповіла нашому виданню режисер фільму Оксана Войтенко. — Актори, які беруть участь в зйомках, талановиті. Кастинг тривав протягом п’яти місяців, за цей час ми розглянули 748 заявок.

Над специфічними сценами бійки та падіння з висоти з нами працював професійний постановник трюків Андрій Маслов-Лісічкін. Зйомка сцен на натурі планується в Київській області, зараз працюємо над тим, щоб знайти унікальні куточки незайманої природи. Зйомки продовжимо цієї осені.

Режисерсько-акторський склад фільму «Схрон» сподівається, що навесні 2019 року відбудеться прем’єрний показ.