Сьогодні у Вінниці нарешті презентували комплексну схему розміщення назв магазинів, кафе, закладів та установ на головній вулиці міста Соборній. До 1 вересня близько 400 таких рекламних щитів та вивісок посадовці ВМР пропонують унормувати і виготовити за єдиним стандартом розміру, кольору та стилю. Проекти нових «рекламників» міська архітектура обіцяє виготовити підприємцям безкоштовно, а в вже із середини липня стартує демонтаж «самопальних» і «неформатних» вивісок.

Концепцію «Коду міста» – як найбільш європейського і цивілізованого обласного центру України сьогодні в NGO-хабі презентували головний архітектор Вінниці Олександр Рекута та заступник мера Владислав Скальський.

За інформацією посадовців на 1700 метрах

Соборної, з яких 1500 є активно-бізнесовими, знаходяться 80 будинків і 74 будівлі отримають окремі поради архітекторів про правила і умови розміщення вивісок згідно нових норм після рішення виконкому ВМР від 31 травня 2018. .

Зокрема, літери нових вивісок не можуть бути більшими ніж 30 на 40 сантиметрів. І переважно всі назви закладів, кафе і установ мають розміщуватись переважно у вітринах, віконних і дверних «вікнах».

Щодо «законних» кольорів, то фон вивісок має бути графітово-сірий…

А 2-ма найбільшими рекламними агресорами у Вінниці та Україні архітектор Максим Крамар

назвав магазини мереж «Рошен» та «Магік», які перевищують всі розумні норми розміру вивісок.

Тому на вінницькій Соборній після 1 вересня не буде виключень навіть для цих двох «лідерів» кричущої реклами метровими літерами…