– Ікону в безбожні часи забрала на зберігання віруюча родина. Й впродовж 80 років її хранителькою була наша парафіянка Зінаїда. Вона все зволікала з поверненням ікони у храм. Але цього року дуже занедужала і потребує догляду, який надаємо їй. Ми сказали нашому правлячому архієрею митрополиту Симеону, що бабуся не має бажання повернути ікону. А він дістав шоколадку і благословив передати її Зінаїді «від владики» й забрати ікону. Наші парафіяни пішли і кажуть: »Зіно, ось шоколадка від владики Симеона, він сказав віддати ікону». Вона так і зробила, – розповідає настоятель о. Володимир.

Тепер давня святиня перебуває у церкві Зіновинської ікони Божої Матері й виставлена для поклоніння віруючих. Образ святої Трійці понад 100 років тому подарував у собор у селі архієпископ Модест, котрий народився у Шевченковому і зцілився від Зіновинської ікони, а потім збудував тут величний собор.

Ще одну ікону — «Одігітрія» — для цієї церкви замовила в іконописців молода віруюча сім’я, дізнавшись, що у церкві колись був такий образ.