На обласному форумі початкової освіти, який днями проходив у Вінницькій академії неперервної освіти  під назвою «Leadfest: Нова українська школа в дії» йшлося про нові стандарти освіти, які будуть запроваджені у 2018-19 навчальному році. Тож восени 1100 вчителів будуть навчати за новими стандартами майже 20 тисяч  першокласників.

– Я пам’ятаю початок цього експерименту, як ми обговорювали деталі, хвилювалися за хід проекту та планували результати,- ділиться з колегами на форумі заступник директора департаменту освіти та науки Вінницької ОДА Олена Чорна.- Але впродовж року в ході робочих зустрічей потроху ця тривога перетворилася на впевненість, у досягнення хорошого результату. Головними рушіями цієї реформи є вчителі, тому саме від вас залежить: чи буде відбуватися реформа, о якій годині ви закриєте двері своєї класної кімнати. Я розумію, що це важко і непросто, але найважче було вчителям – першопрохідцям. Давайте вчитися у них, поширювати знання і разом створювати Нову українську школу.

Для успішного впровадження у життя нових освітніх стандартів держава вперше виділила великі гроші на Початкову школу. А саме, Вінницька область отримала понад 63 млн.грн та буде дофінансування з місцевих бюджетів. Найбільша відповідальність покладена на педагогів, тому вони проходять влітку підвищення кваліфікації. На навчання освітян виділено з бюджету понад 17 млн.грн.