Старожили “генеральського” будинку, що у Вінниці по вул. Порика,5 вже кілька років пишуть у міську раду листи і просять впорядкувати двір, а у відповідь – обіцянки. Серед першопоселенців та нинішніх активістів в боротьбі за впорядкування території дружина військового – Євгенія Сергеєва. Вона розповіла, що  в середині 1950-х квартири розподілили між відомими ракетчиками, які служили  у військовій частині №89505, що знаходилася в Якушинцях. Поряд їхнього будинку теж кілька  “хрущовок” льотчиків та ракетчиків. Три роки тому між їхніми будинками, посередині “спального району”, облаштували сучасне футбольне поле з зеленим покриттям та провели капітальний ремонт дитсадка, який навпроти. Все ніби чудово!. Але пенсіонери скаржаться на майже цілодобові крики  на стадіоні та гамір з дитсадка. Через що люди навіть у спеку змушені закривати вікна від шуму. А ще, коли на ці об’єкти возили будівельні матеріали їхнім двором, то габаритні машини розбили  тротуар та зіпсували зелену зону. До того ж тротуар, яким ходять люди та чомусь їздять машини дуже вузький.  Щоб розминутися людині з транспортом  влітку треба тікати у кущі на клумбах, а взимку в кучугури снігу.

-Я не лам ображати мою 5- поверхівку, це кров моя, юність моя, – каже Євгенія Сергеєва. – Я тут прожила 54 роки. Ми тут висаджували кожне дерево, кожен кущ. Яке воно все нам дороге! Наші чоловіки військові, серед яких було багато генералів – уже померли. А ми залишилися у цьому обірваному будинку. Дім – ЖЕКівський. Але нам кажуть, щоб здати  по 200 грн. за кожен кв.метр і тоді нам зроблять зовнішній ремонт будинку.  Від дороги наш дім ще більш- менш. Коли їхав Гройсман, то з вулиці фасад “залатали”, а з двору все обвалене. Тротуар треба розширити і встановити бордюри. Бо з клумб вода несе землю та сміття на асфальт та футбольне поле, під яке вирили яму. Три роки нас годують в мерії обіцянками. То казали  почекати до закінчення 3-го кварталу, а зараз пишуть, що вже немає грошей. Я передала у мерію  всі документи і надіслала фотографії, що у нас порозбивали асфальт на тротуарі, коли робили дитсадок. КАМази  висипали під будинком пісок, щебінь, відсів, не звертаючи уваги на мешканців. Я рятувала дерева, щоб був затінок і було чим дихати. І наш “генеральський дім” може стати, мов “бомжатник”. Я такого не бачила по всій Вишенці.У курсі й начальник ЖЕКу, яка приходила сюди.

Євгенія Іванівна показує  на три “лежаки” на вузькому тротуарі з двору. Каже, що поклали  на її прохання, коли була старшою у будинку, щоб не ганяли під вікнами машини.

– Ми просимо мерію розширити дорогу, поставити бордюри і облаштувати кармани для машин. Он на Космонавтів, в  Тетяни Борисівни і лавочки, і асфальт. На кожну машину повинне бути відведене місце, а не хто де припаркований, що пройти неможливо,-додає жінка.

З позицією Евгенії Сергеєевої не погоджується старший будинку Сергій Тріль. Він каже, що питання благосутрою майже вирішене і через місяць розпочнуться роботи.

-Я як уповноважена особа, яка організовує життя будинку, роблю усе можливе в даному випадку, щоб будинок функціонував,- каже Сергій Тріль. – На даний момент вирішується питання асфальтування прибудинкової території, проводиться робота, наскільки це можливо, щоб привести будинок  у більш пристойний вигляд. Мешканці не здають гроші на благоустрій, а якщо хто здає, то за  власним бажанням.

У Вінницькій міській раді, за підписом директора департаменту житлового господарства Романа Фурмана, відповіли мешканцям на ім’я Є. Сергеєвої:

– Ваше звернення з питання ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкової території житлового будинку №5 по вул. Порика, перебуває на контролі. Враховуючи великі розміри та загальний незадовільний стан  вашої прибудинкової території, що робить неможливим доведення її до належного стану шляхом виконання поточного ремонту, тому будинок включений в план капітального ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкових територій на 2018 рік.