І хоч такий вантаж був не першим у цьому році, зате особливим. У числі найбільш необхідних продуктів харчування, питної газованої води та промислових товарів — засобів гігієни, побутової хімії, бронежилетів, ліків були дитячі малюнки. Їх з особливою любов’ю, натхненням і теплом намалювали учні Ситковецької спеціальної школи — інтернату Немирівського району.

– Малюнки для бійців у зоні АТО готувала уся наша школа-інтернат, де навчається 102 дітей, — каже директор Михайло Гуцаленко. — Малюнків було дуже багато, бо кожен хоче хоч чимось допомогти українським воїнам захищати кордони України, тому відібрали більше півсотні найкращих робіт. Передаємо малюнки та інші ручні дитячі вироби не вперше. До нас з бесідами приходять воїни, волонтери, також наш співробітник Роман Банюк прослужив рік в АТО, тож діти слухають про події бойових дій на Сході України від очевидців з перших вуст й переймаються почутим.

Від імені бійців, дітей, мешканців будинку «Милосердя», мирних жителів Донбасу священики подякували жителям Вінниччини та окремо учням Ситківців за надану допомогу і підтримку.