В рамках децентралізації у дорожній галузі та через створення дорожнього фонду у Вінницькій області з 1 січня 2018 року на дороги місцевого значення виділено рекордну суму понад 623 млн.грн. З них 181 млн. грн. – заплановано поточний середній ремонт доріг сумарною протяжністю 37,9 км.. 380 млн.грн. – заплановано на аварійний ремонт та експлуатаційне утримання, 62 млн.грн – співфінансування на комунальні дороги. – повідомляє ДП «Вінницький облавтдор».

Обсяги виконаних робіт на місцевих дорогах збільшились в рази, порівняно із показниками минулих років. Станом на 5 липня у Вінницькій області ліквідовано 400 тисяч м. кв. ямковості, для порівняння у 2017 році цифра складала 132,6 тис.м. кв. Роботи проводяться на дорогах з різним типом покриття та різними методами.

З квітня місяця в активному режимі працівники всіх районних філій ДП «Вінницький облавтдор» працюють для забезпечення безперебійного та безпечного руху автотранспорту. Щотижнево дорожники ліквідовували від 10 до 20 тисяч квадратних метрів деформацій. За минулий тиждень відремонтовано 28 673 м. кв.

Так, в планах на наступний тиждень ліквідувати залишкові 14 195 м.кв. ямковості на дорогах загального користування.