Його урочисто відкривали на подвір’ї районного будинку культури, а виступали колективи у залі перед переповненою аудиторією.

У конкурсі взяли участь понад 20 колективів народної інструментальної музики, серед яких 4 дитячі. Вони виконали давні і сучасні подільські мелодії, зокрема народні твори, які записали у своїх регіонах та населених пунктах. Кожен виступ аудиторія зустрічала бурхливими оплесками.

– «Народні музики Поділля» представили різні форми ансамблевої гри, — кажуть мистецтвознавці ОЦНТ. — Це оркестри, ансамблі змішаного та однорідного складу. До того ж була представлена і чимала група творчих колективів, які поєднували майстерну гру на інструментах та гуртовий спів.

Конкурсанти, а це 245 осіб, серед яких 69 дітей, змагалися у трьох номінаціях: «оркестри та ансамблі народних інструментів», «ансамблі троїстих музик та гурти народної музики», «ансамблі весільної музики».

На думку фахівців, найяскравіше інструментальний фольклор виконали гурти Піщанського, Шаргородського, Чечельницького, Могилів-Подільського районів, а високий рівень гри на народних інструментах продемонстрували оркестри та ансамблі з Немирова, Тульчина та Гайсина.

У кожній номінації журі визначало по три переможці. Володарем Гран-прі став народний аматорський ансамбль троїстих музик «Вусачі» Браїлівського будинку культури Жмеринського району. Всі учасники отримали дипломи та пам’ятні сувеніри.