Відповідно до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 р. №866, 27 липня в актовій залі комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» о 14 годині будуть проведені громадські слухання. На заході будуть обговорювати питання щодо необхідності встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) КП “Вінницяоблводоканал” на 2019 рік. Дані тарифи має розглянути та затвердити НКРЕКП. Тому питання щодо вартості послуг з водопостачання та водовідведення за новими тарифами поки не більше ніж пропозиція підприємства «Вінницяоблводоканал» НКРЕКП. Сьогодні централізоване водопостачання за 1 куб. м. води коштує 6 гр 11 копійок. 1 куб. м. централізованого водовідведення коштує 3 гр 81 копійка. Ці тарифи почали діяти з 15 жовтня 2016 року та коригувались лише на окремі складові тарифів. За інформацією начальника підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського, з того часу зросли мінімальні гарантії в оплаті праці, вартість електроенергії та хімреагентів і т.д., тобто основних складових тарифів на водопостачання та водовідведення. У 2017 році «Вінницяоблводоканал» подано до НКРЕКП розрахунки тарифів на 2018 рік, та у 2018 році подані до них коригування у зв’язку зі зростанням вартості електроенергії, реагентів та паливно-мастильних матеріалів, а також ставок податків та зборів і мінімальних гарантій в оплаті праці, але чинності вони до сьогоднішнього дня не набрали.

Вартість централізованого водопостачання відповідно до поданих до НКРЕКП включно з коригуваннями становила з 8 гр 32 коп. за 1 куб. м., а вартість централізованого водовідведення 5 гр 54 коп. за 1 куб. м.

Протягом цього часу відбулася ще одна хвиля подорожчання і реагентів, і електроенергії.

Скориговані тарифи на 2018 рік пройшли громадські слухання, наразі проводиться процедура схвалення та затвердження, розмір яких в результаті розгляду визначить НКРЕКП.

Відповідно до порядків та процедур НКРЕКП стосовно формування тарифів «Вінницяоблводоканал» має подати нові тарифи до НКРЕКП на 2019 рік. Вартість централізованого водопостачання розраховано та планується подати на розгляд на рівні 12 грн. 77 коп за 1 куб. м., а централізованого водовідведенння – на рівні 7 грн. 03 коп. за 1 куб. м. Вартість вказана без ПДВ. Затвердить чи нові тарифи НКРЕКП поки не відомо – процедура має пройти громадські слухання, які і відбудуться 27 липня на підприємстві «Вінницяоблводоканал» після чого тарифи будуть подані на розгляд до НКРЕКП для подальшої процедури схвалення та встановлення.