19 липня фракція “Свободи” у Віноблраді ще перед початком сесії внесла пропозицію  дострокового звільнення директора “Вінницяоблводоканалу” за відсутність прогресу в роботі підприємства, чергову спробу підняття на 53% тарифів та купівлю алкоголю в робочий час під час хлорної кризи у Вінниці…

– Не лише у депутатів, а всієї Вінниці до пана директора маса запитань, – зазначив депутат облради Валерій Скрипченко, який вніс від Свободи проект рішення про звільнення директора «Вінницяоблводорканалу».

Але його пропозицію підтримали тільки 24 депутати із 60 присітніх… Тому дострокової відставки після алко-скандалу 19 липня по Олександру Чернятинському не вийшло

Водночас, у соцмережах вінничани досі друкують фото води із кранів у Вінниці, за яку несе пряму відповідальність керівник водоканалу:

– Останні кілька днів у Фб купа фоток рідини, яка тече з кранів вінничан. Люди пишуть гнівні пости, а керівник водоканалу чернятинський купує собі горілочку в робочий час. Депутат Скрипченко подав проект рішення про звільнення горе-чиновника з посади директора. Але депутати обл ради проти… Вінничани повинні знати своїх «хероів»!!! – зазначив у своєму дописі вінничанин Дмитро.

Нагадаємо, що 16.07 о 15:20 в магазині «Метро» у робочий час, за доволі цікавих обставин було спіймано начальника КП «Вінницяоблводоканал» Чернятинського О.Д. Згідно відео депутата облради Андрія Вигонюка, директор  разом із працівником КП «Вінницяоблводоканал» він намагався придбати алкоголь. Лише після неодноразових зауважень  депутата облради Андрія Вигонюка, директор КП «Вінницяоблводоканал» погодився повернутись на робоче місце.

Які претензії громади нині до КП «Віноблводоканал»:

– очисні споруди смердять на півміста і немає на те ради, попри неодноразові звернення депутатів-свободівців реконструкція споруд саботується виконавчою владою!

– періодичні проблеми з якістю питної води

– зношенність мереж водопостачання. Відсутні бодай якісь плани щодо їх осучаснення

– назріла катастрофічна ситуація з організацією поставок хлору для очистки води

-Проте, керівництвом КП«Вінницяоблводоканал» запропоновано одразу ВДІЧІ підвищити тарифи на послуги КП «Вінницяоблводоканал»

– 05.07.2018 бюджетна комісія облради схвалила висновок: преміювати Чернятинського О.Д. на 32,5% попри провальну роботу очолюваного ним підприємства. Проти голосував лише депутат від ВО «Свобода» Тарас Фурман.

– нещодавно активісти звернули увагу на декларацію Чернятинського О.Д., який за короткий термін управління придбав 2 квартири та будинок.

Нагадаємо, що минулого року саме директора КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського після претензій громадян до вонючої води у кранах депутати змусили випити склянку такої води на сесії публічно і після цього директор покинув залу засідань…

16.07 о 15:20 в магазині «Метро» у робочий час, за доволі цікавих обставин було спіймано начальника КП «Вінницяоблводоканал» Чернятинського О.Д. Разом з працівником КП «Вінницяоблводоканал» він намагався придбати алкоголь.Лише після неодноразових зауважень свободівця, депутата облради Андрія Вигонюка, директор КП «Вінницяоблводоканал» погодився повернутись на робоче місце.Депутати від ВО «Свобода» засуджують бездіяльність виконавчої влади щодо неодноразових порушень Чернятинським О.Д. Ми підготуємо депутатське звернення до керівництва області щодо притягнення Чернятинського О.Д. до дисциплінарної відповідальності. Очевидно, що жодних змін на краще у роботі КП «Вінницяоблводоканал» не варто очікувати, доки Чернятинського О.Д. не буде звільнено!Дуже вже полюбляють так звані «державні мужі» повторювати: терміново потрібно приватизовувати всі державні підприємства, бо бачиш «держава – неефективний керівник»!А для того щоб це українці вірили у цю нісенітницю, призначаються зовсім недолугі керівники, які доводять підприємства до банкрутства, а тоді влада каже: «Треба терміново продавати і за будь-яку ціну, бо ж буде колапс». Після цього за копійки підприємство переходить у власність потрібних людей, які будуть визискувати з простих українців. От, наприклад КП «Віноблводоканал»:- очисні споруди смердять на півміста і немає на те ради, попри неодноразові звернення депутатів-свободівців реконструкція споруд саботується виконавчою владою!- періодичні проблеми з якістю питної води- зношенність мереж водопостачання. Відсутні бодай якісь плани щодо їх осучаснення- назріла катастрофічна ситуація з організацією поставок хлору для очистки води-Проте, керівництвом КП«Вінницяоблводоканал» запропоновано одразу ВДІЧІ підвищити тарифи на послуги КП «Вінницяоблводоканал»- 05.07.2018 бюджетна комісія облради схвалила висновок: преміювати Чернятинського О.Д. на 32,5% попри провальну роботу очолюваного ним підприємства. Проти голосував лише депутат від ВО «Свобода» Тарас Фурман.-нещодавно активісти звернули увагу на декларацію Чернятинського О.Д., який за короткий термін управління придбав 2 квартири та будинок І ОСЬ, НАРЕШТІ !!!! – Голова Вінницької ОДА заявив, що через недолуге управління КП «Вінницяоблводоканал» актуально буде не звільнити керівника, що логічно а… вивести підприємство із комунальної власності обласної Ради! А ЦЕ ВЖЕ ПЕРШІ КРОКИ ДЛЯ ПРОДАЖУ СТРАТЕГІЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА!!!!

Опубліковано ВО "Свобода" у Вінницькій обласній Раді Вівторок, 17 липня 2018 р.