Востаннє такий галас в селі був у 41-му, коли румуни з німцями заходили! Шо воно за рок  ніхто не знає, але люди вони хороші – вітаються зі старими і пиво на вулиці як наші не пֹ’ють! – так місцеві бабусі старовинного села Стіна Томашпільського району анонсували музичну шок-новину в середу 18-го!

І варто зазначити, що на французький рок-концерт молодіжного гурту «Brok» зібрав у сільському клубі справжній аншлаг. Бо навіть під дощем по крутих вуличках подільських Карпат до клубу прийшли малі та старі побачити і почути екзотичних патлатих хлопців із далекої Франції, які на своєму бусику подолали більше 2 тисяч кілометрів по Європі та Україні для виступу в стіні.

– Це буде молодіжний двіж, але бабусі зі всієї Стіни також прийшли подивитись за внуками і побачити «живих французів», – розповів організатор концерту в Стіні  Юрій Степанець. – Бачимо, що з району нам прислали поліцейську охорону зі зброєю, бо такої Євро-дискотеки  на Томашпільщині ще не було. Хлопці співають безкоштовно, бо це для них певна музична розвага і можливість подорожувати  Європою та відчути смак чистої природи Поділля! Адже Стіна це справжнє диво, де є все – історія, гори, річка, добрі люди і прекрасна природа! А тепер ще й Рок-Брок  в сільському клубі…

Перекладачка хлопців із «Brok» розповіла, що перед Стіною хлопці виступали у Ворошилівці та зібрали рекордне «Бабуся-паті» через брак молоді:

– Звісно це не виступ у місті, де зовсім інше сприйняття рок-музики. Бо люди старшого покоління дивляться на наш концерт як на вивину, адже окрім телевізора і балачок  під магазином тут не має інших розваг!, – розповіла Наємі. –   Якщо чесно, то Ворошилівка нами була здивована… Як буде в Стіні покаже виступ. Водночас ми знаємо, що громада села пригодувала нас свої музичне вітання українською та навіть із танцями! Думаю, це буде круто! Бо так нас щедро ніде в Україні не зустрічали! Особливо приємно було смакувати місцеве сало, квашені огірки та крафтову домашню горілку! А ще нас на кожному кутку вітали із перемогою збірної Франції із футболу на чемпіонаті світу! Це класно!

І варто визнати, що дощ та тричі зникне світло в клубі села Стіна не змогли зіпсувати свято європейської музики в цьому віддаленому куточку Вінниччини за 110 км від обласного центру. Тому хлопців із   «Brok»  – Джоржа, Х’юго та Монді  місцева публіка ще тричі викликала на біс та викувала у морі оплесків…  Тому французький концерт по-стінянськи тривав, майже, до опівночі і вже став місцевою сенсацією та темою для розмов №1 цього літа!