Ми вже повідомляли про те, що минулого тижня вінничанин Ростислав Синявський знайшов біля свого будинку травмовану собаку – невідомі зрізали йому шкіру (ОБЕРЕЖНО ПРИ ПЕРЕХОДІ ПО ПОСИЛАННЮ! ШОК-КОНТЕНТ!!!). Волонтери застосували ліки та відвезли чотирилапого до ветеринарної лікарні. Стан тварини був критичним, то ж ветеринари не давали жодних прогнозів. Тим часом у соцмережі організували збір коштів задля порятунку собаки. Люди зробили неможливе — за ніч зібрали близько 20 тисяч гривень. Та, на жаль, врятувати травмованого песика не вдалось… У четвер вранці стало відомо, що він помер. Попередньо була версія про те, що собаку травмував мікроавтобус. У поліції казали про те, що був свідок даної події, який про це вказав.

Втім, зоозахисники активісти у це не вірили, тому тіло собаки відправили на судово-медичну експертизу за бажанням людей. І ось вчора волонтер Тетяна Постановська отримала результати.

– На грудній порожнині у собаки два розрізи шкіри розміром 2 і 5 сантиметрів. З лівої сторони продовгуватий розріз гострим предметом, -розповіла про результати експертизи Тетяна Постановська. – Собака загинув внаслідок больового шоку, що наступив як наслідок тілесних ушкоджень гострим предметом. Тобто виходить, що то не машина, а людина так познущалась над тваринкою. Песик був добрим, то ж хтось скористався цим і заманив його подалі від людей, аби вчинити цей жорстокий злочин. Тепер маємо встановити, хто це і покарати його.

Додамо, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження – жорстоке поводження з тваринами. Розслідування триває.

Зображення протоколу клікабельні.