28 липня на підприємство «Вінницяоблводоканал» зайшла партія рідкого хлору вантажем 13,5 тон. Це 15 контейнерів. Постачальник партії – підприємство Дніпроазот, – повідомила прес-служба підприємства «Вінницяоблводоканал».

– Цієї партії хлору вистачить на 2 тижні»,- прокоментував ситуацію із хлором начальник підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександр Чернятинський. – Попередня партія рідкого хлору надійшла на підприємство «Вінницяоблводоканал» з Румунії 21 липня вантажем у три контейнери, тобто 2 тони 700 . Далі працюємо над поставками рідкого хлору з підприємства Дніпроазот. Це на даний час єдиний постачальник рідкого хлору для нашого підприємства. Румунія може постачати не більше двох машин хлору в Україну на тиждень. Цього недостатньо для нашого підприємства.

Чернятинський також додав, що «для закупівель хлору за кордоном підприємство повинно мати власні контейнери, яких немає. По –друге, виходити на міжнародні торги.

Бо сьогодні власник контейнерів, в яких завозять хлор – Аульська хлоропереливна станція. З –за кордону хлор потрібно довозити лише машинами «Євро-5». Це екологічний стандарт , який є обов’язковим для всіх вантажних авто , які продають у ЕС з жовтня 2008 року. Тобто закуповувати хлор за кордоном не так просто, як декому здається»,- повідомив Олександр Чернятинський.