Адже розбиратись в історії «саботажу» із видачею довідки місцевому фронтовику із Вінниці приїхало 40 атовців… І саме вони приготували для посадовця смітник! Але після 2-годинної виховної розмови до люстраційного баку справа не дійшла, бо голова погодився підписати Сашку Ковальову довідку на законну пільгу.

– У Тульчинський район до Криська у Шпиків довелось їхати через його відкритий саботаж своїх службових обов’язків та фактичне знущання із нашого побратима Олександра! Бо атовець зібрав усі необхідні довідки на пільгу, обійшов всі кабінети та депутатів за підписами, а селищний голова вперто ігнорував норму закону, — розповів атовець Грач, що втрутився у конфлікт від імені департаменту соцполітики ВінОДА. – І коли ветеран Ковальов звернувся до голови за його останнім підписом, то Микола Михайлович відмовився підписувати довідку без будь-яких законних підстав. І вже нам переповідав сумну історію про родичів Сашка, які оформили та отримують у Шпикові субсидії. Мовляв, пільг вам забагато, і якщо комусь не подобаються мої дії як голови, то подайте мене не до суду… Але суду не вийшло!

Бо серед нас є юристи та правники, які пояснили пану Криську всі його службові обов‘язки як голови громади селища, його клятву після виборів на вірність народу України та справді вказали на смітник… І на нього це подіяло, бо поліція аж із Вінниці у нашу бесіду не втручалась… Все було законно і культурно! І, мабуть, дуже соромно було пану голові Шпикова, бо такої правди він про себе ще не чув! І реально підписав ту довідку на пільгу по електроенергії…

– У смітник його так і не кинули?

– Так… Бо смітник був занадто малий для посадовця! Але посадовець все зрозумів і вибачився перед атовцем при всіх присутніх людях. І це головне!

– І що тепер виходить, Грач із атовцями будуть їздити районами Вінниччини та лякати смітником?

– У Шпиків їздив не Грач із командою, а обласна атошна асоціація, ГО “Ветеранське братерство”, ГО “Лютич” та хлопці із С14… Ми нікого не лякали, а чітко пояснили законність державної пільги і вимагали виконання головою своїх службових обов‘язків по відношенню до всіх мешканців Шпикова, а не одного Сашка Ковальова…

Також хочу додати, що на Шпиків на розмову до Миколи Криська ми всі зібрались через Viber і нашу спільноту  «Учасники АТО Вінниці і Вінницької області»… І якщо у дітей, матерів та вдів учасників АТО із Вінниччини є проблеми та не вирішені із владою питання, то через цю спільноту ми разом та швидко спробуємо їх вирішити… Приєднуйтесь! Слава Україні!