2 серпня  село Білоусівка Тульчинського району стало центром фахових дискусій, запеклих суперечок та емоційних виступів у місцевому клубі, де громада приймала  важливе для своєї долі та всієї Вінниччини питання — дозвіл на будівництва біогазового заводу за межами населеного пункту. Адже одразу на двох  громадських слуханнях  люди думали, радились, зважували всі плюси та наслідки масштабного проекту, який має вирішити питання відходів виробництва «Вінницької птахофабрики» та стати флагманом альтернативної енергетики в Україні.

Тому перед доленосним рішенням по біогазовому проекту  Білоусівка за присутності представника Мінекології  почула всю правду про  суперсучасний біогазовий комплекс ПАТ «Миронівський хлібопродукт» МХП та 66 нових робочих місць!  Варто зазначити, що цей унікальний проект оцінюється в мільйони (??)  доларів інвестицій та має вирішити головну  екологічну і виробничу проблему найбільшого в Україні виробника курятини – утилізацію відходів та виробництво біогазу + теплової енергії.

За ходом цих громадських слухань у  Білоусівці слідкував наш кореспондент.

Варто зазначити, що всі попередні експертизи, вивчення впливу на екологію та природу місцевості, висновки фахівців та екологів по майбутньому біогазовому комплексу за Білоусівкою вже налічують більше 1000 сторінок! І директор ВП «Птахофабрика «Вінницький бройлер» Ігор Лещенко провів для мешканців громади та всіх присутніх повноцінну презентацію по майбутньому будівництву, технічних можливостях і впливу на довкілля суперсучасного біогазового комплексу.

Більше читайте в газеті “33-й канал” від 08.08.2018 р.