Їх шестеро. Вони підписали  найбільшу кількість декларацій на обслуговування пацієнтів. Про це зокрема, та про ситуацію із виплатою заробітних плат сімейним лікарям області за новою системою  нещодавно розповіла на апаратній нараді у Вінницькій облдержадміністрації заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Надія Марусяк.

Так от,  майже 230 сімейних лікарів отримали за липень від 11 до 15 тисяч гривень. Від 15 до 20 тисяч гривень — більше 110 лікарів. Всі решта — менше 10 тисяч гривень.  23 комунальні некомерційні підприємства отримали за липень  від Національної Служби Здоров’я України  майже 30 мільйонів гривень. Середня зарплата лікаря склала 10887 грн., медсестри — 6000 грн. Тим часом  декларації з лікарями вже підписали 55,2 відсотки  населення області.

Найгірша фінансова ситуація  склалася у тих районах, котрі так і не зважилися на оптимізацію у медзакладах. У Томашпільському, Погребищенському, Чечельницькому, Шаргородському, Піщанському районі, зокрема в райцентрах  лікарні мають  невиправдано завищені штати лікарів та медперсоналу, тож і зарплати тут є найнижчими»,- зазначила Надія Марусяк.

Реорганізація медзакладів у районах ще триває і залишається під контролем обласної влади.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА