– Колись у Вінниці пішов на фільм, де показували, як гарно танцюють танго. Мені так сподобався цей танець, що коли випала така нагода, я приєднався до клубу любителів танго. Там і познайомився із хореографом Олександром Захарчуком, який запросив мене на бачату. Я пішов на перше заняття і перестав ходити, бо в мене нічого не виходило. Проте Олександр зумів мене вмовити, і через деякий час все пішло як по маслу, — говорить хлопець.

Знань і умінь у 25-річного хмільничанина виявилось стільки, що він готовий ділитися з іншими. Тому й організував тренування у Хмільнику по бачаті. Це дозволяє Івану не забувати того, що він навчився, і закохувати у бачату інших.

– Це лише перші заняття з цього прекрасного танцю. Всупереч стереотипу, для того, щоб прийти на заняття, не потрібно вмовляти свого або шукати партнера. Так, це парний танець, але ми формуємо пари з тих, хто мріє навчитись цьому чуттєвому та пристрасному танцю. До речі, чимало пар із танцювальних перетворюються в закоханих, адже під час бачати відбувається справжня магія, — розповідає Іван Павук.

Хлопець, котрий, здавалося б, далекий від хореографії, бо навчався і на еколога, і на менеджера, і на агрохіміка, зумів так об’єднати різних за віком та професіями людей, що пари таки склались. У цьому танці, за словами співрозмовника, потрібно «відчувати» партнера і напрацьовувати навички – і все вдасться.

– Коли з мого тренування люди йдуть задоволеними, з щирою посмішкою, то я вважаю, що моя місія виконана, а далі справа за бажанням тих, хто хоче навчитись танцювати, — говорить наостанок тренер з бачати у Хмільнику Іван Павук.

Наталя МІЩУК