– Таку ідею ми запозичили у японців, які для цього ефекту використовують метод ін’єкції. Натомість ми вирішили зробити все інакше. Щоб не травмувати яблучко, скористались наліпками, які мають здатність розширюватись, і фрукт зберігає всі свої властивості. Чіпляємо наклейку, коли яблуко ще зелене. Коли червоніє, його зривають, а смайлик під наклейкою залишається зеленим. У цьому році ми проводили експеримент і наліпили на яблука 4500 смайликів, – розповідає агроном Руслан. — Буває так, що заходиш у сад із не дуже гарним настроєм, але коли глянеш на диво-фрукти із смайлами, все змінюється. З’являється бажання натхненно працювати та щось творити. Наступного року плануємо додати веселощів грушам і сливам.

Яблучка, котрі дарують позитивні емоції, дуже популярні серед вінничан, особливо дітей. Придбати їх можна на ринку «Урожай». Одне коштує 6 гривень. Від покупців у власників саду відбою немає.

– Випадково йшла на роботу і звернула увагу на ящичок, де лежали яблука зі смайлами. Купила сину, то він був дуже щасливим, – каже вінничанка Тетяна. — Тепер щодня беру тільки такі яблука. В селі батьки не повірили, що таке може бути. Думали, що то пластмасові фрукти.

Вікторія Снігур