Вінницький стронгмен Сергій Грачов встановив рекорд України в категорії спорт із вправи трак-пул. Наш земляк протягнув два муніципальних автобуси вагою 22 тонни на відстань 19 метрів. Усе це зайняло 19 секунд. Сам спортсмен важить 85 кілограмів. Цікаво, що за успіхом нашого земляка спостерігав ведучий програми «Інспектор.Міста» Володимир Остапчук, який нині тут на зйомках.

-Мета мого рекорду – це в першу чергу задоволення для себе. Крім того, хотілось показати молоді, що потрібно за собою слідкувати, тягнути Україну вперед, щоб її поважали і говорили тільки позитивно. І, звісно, підтримати вінницький спорт та привітати рідне місто з Днем народження -655 років.  Встановити рекорд мені вдалось із другої спроби. Виникли технічні проблеми через невірну поверхню на площі, -розповів Сергій Грачов. –  На щастя, її вдалось оминути стороною. Так, було важко, особливо наприкінці, адже нещодавно я отримав травму. Втім, підтримка публіки допомогла.  Чому обрав автобуси? Бо мені вони подобаються. Наступного разу буде  рекорд із трамваями. І не з одним.

Додамо, що спортом Сергій Грачов займається 18 років. Він майстер спорту з важкої атлетики, рекордсмен України зі стронгмену, голова Вінницького обласного осередку федерації стронгмену України. Цьогоріч у травні йому вдалось потягнути муніципальний автобус із школярами, загальна вага якого 14 тонн! Відстань 17 метрів 40 сантиметрів він подолав за 57,66 секунди. Але тоді представників Книги рекордів України не було, щоб зафіксувати досягнення вінничанина. Вільний від спорту час земляк присвячує своїй родині – батькам, дружині та 3-річній донечці Арінці.