Глядачам жінка, яка опанувала живопис на склі, представила 15 робіт. Ця техніка дуже поширена в Європі, втім, саме її картини аналогів в Україні не мають. Для виразності робіт майстриня використовує позолоту та дорогоцінне каміння. Її роботи зберігаються у приватних колекціях в Україні, Ізраїлі, США, Швеції, Польщі, Німеччині, Шотландії та Бразилії.

– Цього разу мене надихнули азіатська тематика й дика природа. Вона неймовірно гарна, а мені хотілось через свою творчість показати елементи характеру тварин. Думаю, що із завданням справилась. Характерна особливість моєї техніки полягає в тому, що фарба наноситься зі зворотного від глядача боку, тому я перед початком роботи маю чітко уявляти кінцевий результат — дзеркальне відображення картини та той ефект лінзи, завдяки якому картина світиться і мерехтить.

Буває так, що щось не виходить і доводиться все стирати. Але я вже до всього призвичаїлась, – розповідає Лілія Задоянчук. — Від задуму до втілення проходить чимало часу, вкладаю сил і копіткої праці. В середньому на одну роботу йде місяць. Спочатку малюється ескіз, потім робиться форма і плавиться скло при температурі 1200 °C. Після формування скло розписується 24-каратним золотом товщиною в 0,1 мікрона і знову виплавляється в печі. Золото дає чудовий глянцевий ефект. Готове скло розписую спеціальними фарбами з внутрішньої сторони, а з зовнішньої інкрустую камінням Swarovski Elements.

Додамо, що побачити неймовірні та унікальні роботи Лілії можна буде у Регіональному центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» до 15 жовтня.

Вікторія Сінгур