Впродовж 9 місяців до кримінальної відповідальності притягнуто понад три з половиною тисяч осіб, причетних до вчинення протиправних діянь. Відкрито більше 10 тисяч кримінальних проваджень, з яких у половині випадків особам оголошено про підозру. До суду скеровано 4500 кримінальних проваджень. Про це сьогодні, 5 жовтня, на підсумковій колегії повідомив керівник поліції Вінниччини Юрій Педос.

На колегії з підведення підсумків роботи діяльності вінницької поліції були присутні начальники структурних, територіальних, міжвідомчих підрозділів поліції, керівники силових структур та представники засобів масової інформації.

Розпочав колегію начальник ГУНП у Вінницькій області генерал поліції третього рангу Юрій Педос. Він прозвітував про результати роботи поліцейських, розповів про новації в діяльності правоохоронців.

Зокрема, зусиллями поліцейських розкрито 38 вбивств, 49 тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі 24 – що спричинили смерть потерпілого. Покращено ефективність розкриття грабежів, з яких у 60% випадків встановлено злочинців.

На 20% зменшилась кількість крадіжок, у тому числі з квартир громадян – на 18%. В той же час покращилась ефективність їх розкриття.

Не залишається поза увагою і документування наркозлочинів. Виявлено 827 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків, з незаконного обігу вилучено 58 кілограм наркотичних засобів.

Юрій Педос довів результати загальнодержавних заходів «Мігрант», які тривали з 26 липня по 3 серпня. Спільно з працівниками державної Міграційної служби на Вінниччині виявлено 164 порушники законодавства України про правовий статус іноземців, 79 нелегалів та накладено штрафів на суму 390 тисяч гривень.

З початку року зменшилась кількість дорожньо – транспортних пригод з потерпілими, у тому числі зі смертельними наслідками.

Для попередження аварійності, а також посилення контролю за безпекою пасажирських перевезень, на території області з 23 липня по 18 вересня проводились загальнодержавні заходи під умовною назвою «Перевізник».

Особлива увага зверталась на водіїв транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів.Поліцейськими виявлено 1200 порушень законодавства за якими складено адміністративні матеріали.

Юрій Педос звернув увагу присутніх на проблему зникнення дітей. Лише у цьому році до підрозділів поліції надійшло 212 повідомлень про зникнення дітей, усі вони розшукані.

Генерал зазначив, що головним чинником, що негативно впливає на ефективність розшуку дітей та збільшує імовірність учинення стосовно них злочинів, є несвоєчасність повідомлення до поліції інформації про зникнення.

З метою покращення ефективності розшукової діяльності поліції з 14 вересня на Вінниччині запрацював інформаційний сервіс з пошуку зниклих дітей за підтримки мобільного оператора «Київстар».

Керівник поліції проінформував присутніх про результати провадженої новації в роботу поліції у м. Вінниці. З лютого поточного року на території обласного центру щоденно у цілодобовому режимі працюють десять екіпажів груп швидкого реагування. Завдяки цьому спостерігається зниження рівня вуличної злочинності на 10%, а саме розбійних нападів, пограбувань, хуліганств, спричинення тілесних ушкоджень.

На завершення звіту генерал повідомив, що незабаром розпочнуть роботу Київське та Вишенське відділення поліції, які були створені за ініціативи керівництва ГУНП рішенням Міністра внутрішніх справ та наказом Голови Національної поліції.

– Переконаний, що це покращить організацію оперативного реагування на повідомлення громадян. Ми використовуємо всі можливості для професійного виконання покладених на нас державою обов’язків, – зазначив Юрій Педос.

Також 5 жовтня в приміщенні обласного главку поліції під час проведення підсумковій колегії начальник Головного управління Національної поліції Юрій Педос вручив погони дев’ятьом поліцейським.

Керівник поліції привітав колег з присвоєнням чергових спеціальних звань та побажав й надалі з честю виконувати свої професійні обов’язки, самовіддано служити людям.