Погодьтесь, що це сенсація!  Бо такого успіху вже у перші дні прокату ніхто із його авторів не очікував! А тут ще й підіграла 18-ма градусами тепла жовтнева погода!

Тому на проспекту Космонавтів, біля Західного автовокзалу, парку дружби і зупинки «Студентська» на вихідні вільних велосипедів майже не було! Вінниця поїхала!

І це при тому, що на 15 пунктах  велопрокату встановили  120 нових  велосипедів. А розрахуватися за катання можна через лише через мобільний банкінг і за першу годину треба заплатити 20 гривень…

До речі, Муніципальний велопрокат – це частина громадського транспорту, яка має на меті створити альтернативу громадському та приватному транспорту на короткі дистанції. Пересуватись по місту на велосипеді – швидко, без заторів та з користю для здоров’я.

Реалізація цього проекту розпочалася у 2017 році. Зараз ми виходимо на фінішну пряму. Загалом буде працювати 15 станцій, на яких буде розміщено 120 велосипедів. Це продовження розвитку велоінфраструктури за підтримки Швейцарського бюро співробітництва. Маємо надію, що в подальшому будемо розвивати цей напрямок. В міжсезонний період велосипеди будуть зберігатися на складі», – розповів керівник розвитку велоінфраструктури у Вінниці Андрій Сорокін.

Випробував новий сервіс і заступник міського голови Владислав Скальський. Він любить користуватись велосипедом, і намагається по п’ятницях приїздити на роботу саме на двоколісному. Першими враженнями від їзди на Nexbike Владислав Скальський поділився із журналістами.

«Велосипед має унікальні запчастини, які не підійдуть до жодного іншого велосипеду, тому красти їх не має сенсу. Маю велику надію, що вінничани використовуватимуть муніципальний велопрокат як ще один вид громадського транспорту. Цей проект ми реалізовуємо в рамках нашого Меморандуму із Швейцарськими партнерами, це їх внесок. Вони дуже хочуть, щоб Вінниця була сучасним європейським містом. Я дуже щасливий, що сьогодні ми уже владнали усі бюрократичні питання і можна користуватися цими велосипедами», – сказав заступник Владислав Скальський.

«Для того, щоб скористатися нашою системою, потрібно зареєструватися, це можна зробити на встановленому терміналі, можна скачати додаток Nexbike https://goo.gl/pTBw8g на телефон. Велосипеди є справді надійні і передбачають інтенсивну експлуатацію. Ми сподіваємося на камери Ситуаційного центру, які будуть гарно «продивляти» наші станції, і це убезпечить їх від вандалів», – зазначив співвласник компанії Nexbike Остап Буденкевич.

Передбачені і штрафні санкції для орендувачів. Так, якщо ви не повертаєте велосипед протягом 24 годин штраф сягне 15 000 грн.

Станції розміщені: вул. Ващука (Вишенька)/вул. Келецька, Західний автовокзал, Вінницький національний технічний Університет, Європейська площа, вул. Келецька/вул. Пирогова, вул. Пирогова/Електромережі, парк Дружби народів /вул. А. Первозванного, вул. Келецька/пр. Космонавтів, вул. Келецька/вул. 600 річчя (ДОНАУ), Центральний Автовокзал, Залізничний вокзал, вул. Стрілецька/вул. Київська, вул. Коцюбинського (ТЦ ПетроЦентр), вул. Коцюбинського/пл. Перемоги

Довідка:

Система автоматизованого прокату велосипедів Nextbike доступна в понад 100 міст, в 23 країнах світу, на 4-х континентах. Nextbike пропонує 35 000 велосипедів в містах Німеччини, Австрії, Болгарії, Хорватії, Угорщини, ОАЕ, Латвії, Новій Зеландії, Польщі, Швейцарії, Туреччині, Великобританії, США та України.