Історія, яка сталась на початку вересня в Бершаді, сколихнула всю країну. Серед білого дня до автомобіля «Жигулі» за задній бампер ланцюгом вчепили собаку Самура та тягнули містом. Бідолаха ледве біг за транспортом, а від його скривавлених лап залишались сліди на асфальті. Вражені такою жорстокістю люди заблокували рух автівки, змусили відв’язати песика та викликали правоохоронців.

Вже на місці 68-річна господарка чотирилапого повідомила, що через свій вік їй важко доглядати за твариною. Тому вона викликала таксі для того, щоб вивезти свого собаку за місто та залишити його там. Водій автомобіля відмовився брати тварину в салон, і вони вирішили прив’язати її до бампера, щоб вона бігла позаду легковика.

Після того як пса було врятовано один із місцевих мешканців Бершаді захотів його забрати до себе. Але в останню мить жінка не віддала Самура. Вона придбала йому ліки та мазі, щоб скоріше загоїлись рани на його лапах. Казала, що не хотіла йому заподіяти шкоди чи вбивати.

З тих пір минув місяць. Як зараз складається доля песика, ми запитали у прес-службі поліції.

– Правоохоронці досі навідують господарку та чотирилапого, аби пересвідчитись чи все добре. Востаннє були кілька днів тому. 12-річний Самур почувається краще, лапки загоїлись. Живе у тій самій будці, що й раніше. Жінка про скоєне шкодує. На даний час триває розслідування ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами), – каже пресс-офіцер Ірина Добровольська. – Такі дії караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Скоріш за все, господарка песика понесе адміністративну відповідальність за свій злочин.

Вікторія Снігур