А судді Олег Винник, Дмитро Шуров, Настя Каменських та Андрій Данилко поставили вінничанці чотири «так»! Бо вчителька із Вінниці феєрично засівала відомий хіт Gloria Gaynor – I Will Survive і потрапила до тренувального табору шоу. А ще «математичку» із фізико-математичної гімназії №17 обожнюють її учні, яким вона на уроках співає математичні формули, щоб діти краще їх запам`ятовували.

Про свій «похід» на «Х-фактор», вибір пісні I Will Survive та династію відомих вінницьких педагогів Олена ексклюзивно розповіла «33-му каналу». Адже вона працює в одній школі із батьком, вчителем математики Петром Пасіховим, а її мама Івета Воскобойник викладає музику в 17-й школі…

– Після чудового виступу на «Х-факторі» та 4 «так» від суддів не думала стати вчителем музики?

– Хіба що жартома, бо я співаю та пишу власні пісні вже давно… І коли навчалась у школі №17, то з музики мала 12, а математики — лише 10… Втім, математику як свій професійний фах я вибрала ще до університету на сімейній раді, яка вирішила «вступати» доньку на фізмат! І відтоді в мені борються два покликання – спів та математика! Недарма ще в педуніверситеті я взяла перше місце в співочому конкурсі серед студентів… І дехто справді жартував, що варто було йти вчитись на «музпед»… Але я щаслива, що продовжую сімейну математичну династію Пасіхових і працюю у рідній та, мабуть, найкращій школі Вінниці!

– Чому саме цю пісню Глорії Гейнор I Will Survive ти співала на «Х-факторі»?

– Бо я чудово знаю цей текст і мелодію, тому для успішного виступу годі було шукати щось інше… Ну і, звісно, її зміст не може нікого залишити байдужим. І це спрацювало!

А для себе в житті зміст I Will Survive я ще маю пережити і все пропустити через серце.

– Як вчитель ти ставиш оцінки учням, а тут оцінки ставили тобі… Хвилювалась?

– Якщо чесно – то ні. Тим більше, що в журі був вінничанин Шуров, який своїм земляцьким привітанням одразу зняв усю мою напругу перед співом. Решту ви бачили і чули самі… Думаю, що я буквально сяяла від щастя у той момент, бо усмішка не сходила із мого обличчя. До речі, це вже мій третій «похід» на співоче теле-шоу на центральні канали…

– Як твої учні вболівали в день ефіру «Х-фактора»? Колеги знали про теледебют вчительки математики?

– Звісно! І я відчувала цю підтримку в мобільному та чаті, де після ефіру стався справжній шквал привітань як від мого класу, так і від колег по 17-й школі, рідних та друзів. Ці емоції неможливо передати словами, бо їх треба пережити і відчути! Але спершу після виступу я говорила із батьками, які сказали «Ти молодець!»

– Чому вінничанка Пасіхова не пройшла далі в «Х-факторі»?

– Це жорсткий шоу-бізнес, де працюють зовсім інші закони, ніж у математиці… І часто вони не мають пояснення, бо далі йдуть ті, хто треба! Для мене це був дуже корисний досвід та прекрасне спілкування із рештою учасників… І увійти в 50-ку кращих зі всієї України на кастингу — це дуже круто! Але коли нас без пояснень привезли о 1-й ночі на вокзал і сказали всім «До побачення! Ви не пройшли! Їдьте додому…» — це було якось несподівано і трішки шокувало. Але я не опускаю руки та, як у пісні Глорії Гейнер — «Я здамся? О ні, я це переживу! І буду жити, поки я можу любити…»

– Ти одружена? Чи закохана поки що у математику?

– Я вільна… Я в пошуку свого кохання! Поки що я щаслива у школі зі своїм класом та математикою.