Проект відбудеться за сприяння програми розвитку ПРООН. Загалом дороги провірять в 12 областях і за пару місяців будемо мати публічний звіт. Завдання у проекту амбітні та благородні… Та учасники ревізії самі визнають, що по ремонти на державних дорогах всі тендери та угоди є на Prozorro. А місцеві дороги, на які Вінниччина має цьогоріч 630 мільйонів, це таємниця за сімома печатями. І як змусити замовника ремонту, який отримав “відкат” від дорожників, прийняти участь в ревізії та визнати незадовільний стан дороги за бюджетні кошти? Цю дилему ще ніхто в Україні не розв’язав…

З цього приводу ГО «Право» 10 жовтня разом із експертами провели презентацію проекту програми розвитку ООН «Моніторинг виконання доброчесності ремонту доріг».

За словами керівника ГО Право Віталія Дороха цей проект буде реалізований в 12-ти областях і вінничани отримали право на нього на конкурсі.

Вже відомо, що активісти перед ревізією доріг пройшли навчання, отримали доступ до державних норм і умов тендерів з будівництва та ремонту доріг.

– Мета проекту – перевірка стану доріг після ремонтів та перерізаних стрічок. Бо стрічку перерізали і вже ніхто не слідкує за дорогою, яка поплила чи вибоїнам за бюджетні мільйони», – пояснив Віталій Дорох.

ГО Право в рамках проекту ПРООН перевірить якість ремонту доріг на Вінниччині. Подробиці від керівника Права Віталій Дорох. Відео 33kanal.com

Опубліковано Roman Kowalski Середа, 10 жовтня 2018 р.