– Я підполковник у відставці, проходив службу, де й отримав травми. Дуже дякую міській раді за те, що виділили кошти на автомобіль», – зазначив Юрій Лукіянчук. Дружина захисника Емма Лукіянчук розповіла, що у їхній родині є три учасники бойових дій.

– За цих чотири роки було стільки хвилювань, стільки переживань, серце болить, кров’ю обливається за наших чоловіків. Хочеться, щоб настав мир, закінчились бойові дії і щоб ми дарували квіти своїм захисникам на свято в мирний час», – зазначила Емма Лукіянчук.

Сертифікат на придбання авто вінничанину вручили напередодні 14 жовтня, коли в Україні відзначається День захисника України. З цієї нагоди у міську раду запросили вінницьких військових. Їх привітав міський голова:

– Дуже символічно, що День захисника України відзначаємо 14 жовтня – у День українського козацтва. Я історик за фахом і можу точно сказати, що за всю історію становлення української нації наш народ демонстрував, що він не є войовничими чи агресивними по відношенню до оточуючих людей. Для нас важливі сімейні цінності, як у співають у пісні «Садок вишневий біля хати…», але коли, не дай Боже, який-небуть ворог посягав на нашу землю, ми завжди давали відсіч. І саме в такі часи об’єднання українського народу відбувалося як ніколи. Останні події війни на Сході говорять самі за себе. Тому я можу сказати, що День захисника України не лише для тих людей, які у формі, а й для всієї української нації. Це свято мужності, патріотизму та єднання. У свій час Петлюра сказав, що в боротьбі виростає сила. І 2014 рік показав, що саме в боротьбі виросла потужна, сильна і одна з найкращих армій на Європейському континенті, і сьогодні це підтверджують всі» – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Довідка

У Вінниці діє Комплексна програма «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки». Відповідно до неї з міського бюджету щорічно виділяються кошти для придбання легкових автомобілів мешканцям міста, які є інвалідами війни – учасниками бойових дій в Афганістані до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (до 15 лютого) та з 2016 року інвалідам війни – учасникам бойових дій в зоні антитерористичної операції (АТО) до Дня захисника України (до 14 жовтня).

Протягом 2014-2018 років придбано 8 легкових автомобілі.