Хлопчик почав дуже швидко рости. Коли Ігорю було шість років, його зріст становив 180 сантиметрів. Поставили діагноз — гігантизм. Спочатку родина переїхала в Київ, де фахівці так і не наважились зробити необхідну операцію. Після того – у США, бо погодились допомогти закордонні медики. Хлопчина тоді довго плакав, не хотів залишати бабусю, брата і всіх своїх родичів, але виходу не було.

Американські лікарі провели 16 операцій. Завдяки цьому зріст Ігоря Вовковинського зупинився на позначці 2 метри 34,5 см. Вже тоді мама прийняла рішення залишитись у США. Там син закінчив Рочестерський технічний колледж і здобув фах комп’ютерника. А ще став справжньою знаменитістю – його занесли до Книги рекордів Гіннеса як найвищого американця. Щоправда, ним він так і не став, паспорт у нього громадянина України. Сусіди у штаті Міннесота вважають Ігоря своєю гордістю. У нього в будинку високі стелі – до 5 метрів. Великі дверні прорізи. Навіть диван, умивальник, душ – все зроблено з урахуванням зросту.

Був випадок, коли компанія Reebok подарувала чоловіку три пари кросівок. Здоровань змушений був втискувати свої ноги у надто тісні черевики, що призвело до істотної деформації кісток ніг. Тому він страждав через  відсутність зручного взуття, а щоб зшити його персонально, потрібно було зібрати 16 тисяч доларів. Таких грошей наш земляк не мав. Тому розпочав кампанію по збору коштів у соціальній мережі. На його прохання відгукнулася дана компанія та подарувала три пари ексклюзивних кросівок 58 розміру з тризубом та написом «Ігор». Кожна пара такого взуття коштувала $ 25 тис.

Яскравою сторінкою біографії Ігоря Вовковинського є участь у «Євробаченні-2013». Він брав участь у постановці номера нашої співачки Злати Огнєвич. Як казковий велетень, на руках виніс тендітну співачку на сцену.

У США, як і на Батьківщині, куди приїздить кожні два роки, Ігор відчуває певний дискомфорт у громадських місцях та транспорті. Одяг і взуття доводиться шити на замовлення. Ігор уже звик до того, що на вулиці стає центром уваги, а ось до відвертого інтерв’ю поки ще не готовий.

Незважаючи на відстань, Ігор та його мама Світлана серцем з Україною. Вони постійно допомагають Збройним силам амуніцією, коштами та іншими подарунками. За це були нещодавно нагороджені медалями «За відродження України».

– Так, наша сім’я живе від зарплати до зарплати, але ми вважаємо, що допомагати Батьківщині – це наш обов’язок. Щомісяця ми відправляємо по 2-3 коробки нужденним в Україні. Ковдри, теплий одяг і взуття, – каже він.

18 вересня Ігорю виповнилось 36 років. У своїй соцмережі він опублікував світлини зі свята. На них він у колі дорогих людей та усміхається. Про особисте розповідає неохоче, бо важко знайти дівчину, коли у тебе такий зріст. І додає: «Матеріальні речі не мають ніякого значення, і варто якомога раніше зрозуміти, що щастя не в цьому».

Вікторія Снігур