12 жовтня напередодні Дня захисника України в Лука-Мелешківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося відкриття меморіальної дошки на честь славного сина громади героя України Богдана Коломійця, який загинув захищаючи територіальну цілісність та незалежність нашої держави.

Богдан Олександрович народився 29 квітня 1995 року. Був призваний на військову службу 28 листопада 2016 року.

На зібранні були присутні: батьки героя Олександр Петрович та Світлана Василівна, голова райдержадміністрації Михайло Демченко, військовий комісар Вінницького районного військового комісаріату полковник Сергій Іванов, голова Лука-Мелешківської ОТГ Володимир Сич.

Слова співчуття батькам з приводу втрати сина та вдячність за виховання патріота і оборонця України висловив Михайло Демченко: «Богдан повернувся додому величним героєм. Він вибрав свій шлях. Ми вклоняємосься йому і усім тим хлопцям, які продовжують боротьбу з агресором. Він віддав найдорожче – життя за нашу свободу, незалежність та майбутнє нашої країни. Ми маємо берегти історію і пам’ятати її, щоб такого більше ніколи не повторилося. Його життєва позиція завжди буде прикладом для підростаючого покоління. Вічна пам’ять. Слава усім вам! Слава Україні!»

Військовий комісар Вінницького району полковник Сергій Іванов вручив батькам Богдана Коломійця державну нагороду України орден «За мужність » ІІІ ступеня, яким нагороджений їхній син посмертно. Цією нагородою відзначають військовослужбовців за особисті мужність та героїзм виявлені при виконанні військового обов’язку.

Також учасники заходу вшанували пам’ять всіх загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Зібрання продовжилось патріотичними виступами учнів школи.