4-річна вінничанка Дар’я Волос — наймолодша учасниця нашого конкурсу. Довжина коси маленької красуні 50 сантиметрів. Дівчинка ходить до садочка №2.

– Один раз ми підрізали донечці кінчики. Вона дуже полюбляє довге волосся і мріє, щоб у неї воно найшвидше відросло. Саме тому ми разом дбаємо про нього. Миємо якісним шампунем та бальзамом, — розповідає мама дівчинки Анжела. — Донечка дуже полюбляє ходити із розпущеним волоссям, прикрашати його обручами та заколками.

Вдруге вирішила спробувати свої сили у конкурсі 23-річна хмільничанка Дар’я Шинкаренко. Волосся у красуні має довжину 100 сантиметрів.

– Раніше я не лише не сушила феном волосся та не укладала прасочкою, а й мила волосся у відварі трав та робила маски. Зараз же зрозуміла, що така розкіш, як красиве волосся, має передатись генетично, тому із засобів використовую лише шампунь та кондиціонер, — розповідає Дар’я. — Мені приємно, коли перехожі, друзі, родина та знайомі захоплюються моїм волоссям. Зараз, коли всі масово носять короткі зачіски, довга коса виглядає по- справжньому незвично та красиво. У мене підростає донечка, і сподіваюся, що малеча матиме ж таку гарну косу.

11-річна Людмила Атаманчук із села Вінницькі Хутори має довжину волосся 62 см.

– За косою доглядаю дуже просто: мию волосся один раз на тиждень, інколи підрізаю кінчики, не користуюся феном. Ще у мене є «секрет» яким я завжди користуюсь — щоб волосся не «ламалось» та тримало об’єм, ніколи не лягаю спати з вологим волоссям, — каже дівчинка. — Я не вважаю, що довжина важливіша за гарне та здорове волосся, тому підстригаю свою косу до зручної для мене довжини.

Віталіна Трудько,
Наталія Міщук