Боєць 90-го БАТу Роман Бессараб разом із 115-ма вінницькими родинами опинився в «квартирному тупику». Бо на «фронтові» гроші від держави кіборг ДАПу купив квартиру в новобудові під Вінницею в селі Агрономічне в ЖК “Прованс”, яку мали здати в 4-му кварталі ще 2016-го року. Але вже 2 роки новоселів «годують» обіцянками скорої здачі будинку без комунікацій. Тому кіборг із сусідами по будинку звернувся за допомогою до губернатора, нардепа Домбровського та ЗМІ.

– Держава виділила мені кошти на придбання житла, а решту я доклав із виплат за поранення в Донецькому аеропорту. І я 100% оплатив вартість 2-кімнатної квартири 509 325 гривень за 67 кв.м. Згідно договору я мав отримати свою квартиру в кінці 2016-го… , – розповів Роман Бессараб Пройшло два роки – будинок стоїть, але газу, світла та води – всіх комунікацій в ньому немає! Якщо до 1 січня 2019-го я не матиму ордера на житло, бо буду вимушений повернути ці гроші державі та залишитись «бомжем»… Така ж ситуація у моїх сусідів! І серед нас є ще один АТОвець, який вклав всі свої кошти в це житло і нині воює «на передку»…

Перемовини із забудовником весь час тривають, але здачі будинку не видно ні краю, ні кінця… Ми колективно звернулись до голови ОДА Валерія Коровія та народного депутата по цьому округу Олександра Домбровського для їхнього втручання в це «квартирне питання». Бо фактично нас «кидають» без житла в той час, коли люди вклали сюди всі свої заощадження, повністю виплатили житло і досі винаймають чужі квартири.

Заступник голови Вінницької ОДА так прокоментував цю ситуацію:

– З 29-го жовтня після відпустки я вийду на роботу і буду розбиратись із цим будівництвом. Адже там зачеплені інтереси 116 інвесторів і є юридичні угоди про терміни виконання робіт. Я вже не кажу про «фронтовиків», які на війні своєю кров’ю заслужили це житло, – зазначив Василь Броварник.

Редакція готова вислухати всі сторони конфлікту навколо новобудови в Агрономічному.