Ранкова стрілянина у четвер на Вишеньці мала всі шанси розбудити найбільший спальний мікрорайон Вінниці. Бо рецидивіст на краденому велосипеді раптово дістав ПМ і стріляв у патрульних. Всього зранку пролунало 6 пострілів, всі дивом залишились живі, «стрілка» затримали.

– Патрульні звернули увагу на велосипедиста, який їхав у рукавицях, роздивлявся припарковані авто і весь час оглядався… У нього запитали документи, а він дістав пістолет Макарова і двічі вистрелив по патрульних. Один із поліцейських намагався вирвати в нього зброю, але злочинець зник в тумані… – розказав подробиці затримання зловмисника  начальник ГУНП Вінниччини Юрій Педос. – Наші співробітники здійснили 4 постріли, коли чоловік у спорткостюмі утікав у напрямку вулиці 600-річчя… Його затримали вже біля будинку №18, де його чекав ще один озброєний патруль… І злочинець здався, хоча мав при собі ще 6 бойових патронів…

Ось такий стріляючий трилер шокував обласний центр 18 жовтня.

Вже відомо, що крадій із великим стажем та приїхав на кримінальні гастролі до Вінниці із сусідньої Хмельниччини. Того ранку він на краденому велосипеді видивлявся нові цілі для крадіжок із автівок вінничан…

«Гастролера» зупинили патрульні Артур Карпенко та Олександр Нідзельський… І саме їм крадій погрожував  зброєю…

А вже неподалік перехрестя 600-річчя – Келецька у дворах багатоповерхівки правопорушника затримали Юрій Осадчук із Олегом Боржемським. Поліцейські  змусили зловмисника викинути зброю і здатися.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос, затриманим виявився 51-річний житель Хмельницької області, який 17 років провів у місцях позбавлення волі за вчинення крадіжок. Вилучена у нього вогнепальна зброя – пістолет «Макарова», споряджений набоями, наразі встановлюється його походження. Зловмисник зізнався, що у Вінницю приїхав вчиняти крадіжки цінних речей з машин. Сумки, інструменти, магнітоли, навігатори та інші цінні речі, вкрадені у вінничан, він складав у свій автомобіль «Ауді», який залишив на одній з вулиць міста. Аби залишитись непоміченим, пересувався по місту на велосипеді, який також викрав.

– Я буду клопотати, аби за свої професійні дії поліцейські були заохочені правами міністра внутрішніх справ України, — зазначив Юрій Педос.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ст. 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу), ст. 185 ККУ (крадіжка) та ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами). Затриманому загрожує до 15 років або довічне  ув’язнення.