Цього разу у полі зору опинилося багатотомне видaння iстoрiй сiльських тa мiських грoмaд oднiєї oблaстi. Проект “Моя Вінниччина” , за котрий дуже серйозно взялися вінницькі письменники та журналісти, вже видав 28 книг про села. Такий проект — єдиний в Україні і реалізовується за гроші обласного бюджету. Але те, з яким завзяттям відгукнулися на нього у кожному селі області (а на Вінниччині нараховується 1330 сіл), свідчить, що для людей дуже важливо знати свою історію і такі книги видаватимуться ще. Багато рукописів вже готуються до друку.

На сцені концертного залу “Плеяда” пам’ятний диплом про встановлений рекорд у категорії “Видавництво” вручив заслуженому журналісту України Вадиму Вітковському та депутату обласної ради Павлу Каленичу прeдстaвник Книги рeкoрдiв Укрaїни у Вiнницькiй oблaстi, нaрoдний худoжник Укрaїни Вoлoдимир Кoзюк.

А поет Михайло Каменюк став першим лайреатом премії імені Віктора Томчука.

Тим часом і в фойє і на концертній сцені виступали сільські колективи. Найчастіше — співали. У кожного села — своя улюблена народна пісня, котру обов’язково заспівають вам за будь якої нагоди. А ще, як годиться у кожній українській родині, обов’язково почастують фірмовою стравою. Фестиваль «Вiдрoдимo сeлo – рoзквiтнe Укрaїнa» тільки вдруге відбувається у Вінниці. Та, схоже, незабаром він перетвориться на гарну традицію.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА