З0 жовтня в центрі Вінниці за готелем «Поділля»  самого ранку шокуючий  Хелоуїн! Бо в офісі на Пушкіна, 6/1 за броньовними дверима і опущеними жалюзі відбувається якась «чортівня», що дуже схожа на обшук. Адже секретарка громадської приймальні Павла Задорожнюка лише встигла повідомити, що невідомі віджали шибку пластикового вікна та «зайшли» в стилі а-ля Карслон для обшуку. Згодом на Пушкіна,6 приїхало авто вінницької  Поліції Охорони, адже цей офіс знаходиться під цілодобовою охороною місцевих правоохоронців. Потім ще й Пріус із патрульними, які мали би надати допомогу охороні офісу… Але вже за годину двох охоронників виставили з офісу після приїзду 4-х чоловіків у цивільному явно із місцевого СБУ. Посвідчень ніхто традиційно не показував, але «силовиків2 видали фірмові зачіски, барсетки та типові службові валізи.

– Там працюють наші співробітники, які виконують супровід слідчих дій Генпрокуратури. Решта деталей лише із цього відомства, – повідомили 33-канал у СБУ Вінниччини.

Водночас, помічник депутата ВМР Андрій Губський та адвокат Павла Задорожнюка під камери ЗМІ не змогли зайти в офіс процесуальної для участі в обшуку. Так само не зрозуміло, для чого «гості»  відтиснути вікно, якщо у них була постанова суду на общук,  а в офісі вже знаходилась секретарка? Реально, це щось  нове в підходах силовиків…

Пізніше стало відомо, що  загалом 8 чоловіків у цивільному від ГПУ та обласного СБУ проводять слідчі дії. По якій справі та чому саме в громадській приймальні  не було   жодних коментарів… Цілковита утаємниченість та секретність!

Пізніше стало відомо, що постанова про обшук таки існує в природі, а видав її сумнозвісний Печерський суд Києва.

Коли під «обшуканим» і «заблокованим» офісом чергували журналісти всередину таки зміг зайти депутат ВМР і практикуючий адвокат Юрій Зажирко із юристом Павла Задорожнюка. Решту присутніх –  помічника депутата Андрій Губський та ЗМІ в офіс не пустили…

Єдиний різкий коментар з приводу обшуку в приймальні колеги дав один місцевий депутат:  «Це все фонарь! У них нічого на нього не має… Мабуть, вибори почались?»

Що відомо про депутата Павла Миколайовича Задорожнюка?

Член постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи
Вінницька Європейська стратегія
Територіальний виборчий округ:   44 (опис)
 
Дані про депутата: біографія звітність відгуки декларація 2016 декларація 2017
Прийом громадян: друга і четверта середа з 16.30 до 17.30 просп.Космонавтів,23 ( прозорий офіс ЖЕК №6);
e-mail: ZadorozhnyukP@vmr.gov.ua
Помічники: Спірідонова Галина Миколаївна; Старинець Наталія Петрівна; Губський Андрій Геннадійович; Воловик Віталій Олександрович;

Народився 28 липня 1970 року в місті Ямпіль, Білгородського району, Хмельницької області, Україна.

Громадянин України.

В 1987 році закінчив середню школу № 7 м.Вінниці.

З 1988 року по 1990 рік – служба в лавах Радянської Армії.

Освіта вища. Закінчив Вінницький навчально-науковий інститут економіки Тернопільського національного економічного університету за спеціальністю «Економіка підприємств».

З 1990 року по 1998 рік – працював у кооперативах і малих підприємствах.

В 1997 році заснував ТОВ «Основа», у якому працював директором та комерційним директором.

З 2006 року по 2014 рік – Голова спостережної ради ВО «Комунсервіс».

Обирався депутатом Вінницької міської ради 5 та 6 скликань.

В жовтні 2015 року обраний депутатом Вінницької міської ради 7 скликання.

Одружений. Разом з дружиною Задорожнюк Наталією Вікторівною виховують трьох дітей: синів Дениса і Віктора та доньку Ганну.

Не судимий.

Чому ж силовики «наїхали» на офіс депутата Задорожнюка із Вінницької Європейської стратегії та фактично команди Володимира Гройсмана?

Поки що у Вінниці обговорюють 3 версії:

1. Будівельна… Бо Павло Задорожнюк пов’язаний із кількома будівельними проектами і тут завжди шукають «друге дно»… Тим більше, що обласне СБУ будує власний будинок для офіцерів.

2. Спонсорська… Тиск на депутата від ВЄС – це спроба силовиків показати, що на кожного можна знайти важелі впливу та через обшуки потенційних спонсорів партій дуже зручно «домовлятись» із друзями та ворогами в політиці перед черговими виборами.

3. Рейтингова… Правило «Бий своїх, щоб чужі боялись!» ще ніхто не відміняв… А тому обшук в Задорожнюка лише черговий акт залякування місцевих заможних депутатів від БПП (Алла Власюк…) і тепер ВЄС, які після такого мають на 100% бути лояльними до кандидата від влади і по можливості наповнювати виборчий бюджет своїми внесками…

На жаль, поки що Павло Задорожнюк ніяк не прокоментував ранковий на Пушкіна, 6/1.