Боєць 90-го БАТу Роман Бесараб разом із 115-ма вінницькими родинами опинився в «квартирному тупику». Бо на «фронтові» гроші від держави кіборг ДАПу купив квартиру в новобудові ЖК «Прованс» під Вінницею в селі Агрономічне, яку мали здати ще в 4-му кварталі ще 2016-го року. Але вже 2 роки новоселів «годують» обіцянками скорої здачі будинку без комунікацій. Тому кіборг із сусідами по будинку звернувся за допомогою до губернатора, нардепа Домбровського та ЗМІ.

– Держава виділила мені кошти на придбання житла, а решту я доклав із виплат за поранення в Донецькому аеропорту. І я 100% оплатив вартість 2-кімнатної квартири 509 325 гривень за 67 кв.м. Згідно договору я мав отримати свою квартиру в кінці 2016-го… , – розповів Роман Бесараб Пройшло два роки – будинок стоїть, але газу, світла та води – всіх комунікацій в ньому немає! Якщо до 1 січня 2019-го я не матиму ордера на житло, бо буду вимушений повернути ці гроші державі та залишитись «бомжем»… Така ж ситуація у моїх сусідів! І серед нас є ще один АТОвець, який вклав всі свої кошти в це житло і нині воює «на передку»…

Перемовини із забудовником весь час тривають, але здачі будинку не видно ні краю, ні кінця… Ми колективно звернулись до голови ОДА Валерія Коровія та народного депутата по цьому округу Олександра Домбровського для їхнього втручання в це «квартирне питання». Бо фактично нас «кидають» без житла в той час, коли люди вклали сюди всі свої заощадження, повністю виплатили житло і досі винаймають чужі квартири.

Нарешті ми зустрілись із нашою владою, яка дала тверде слово допомогти здати цей будинок. Я не люблю обіцянки… Я хочу разом із сусідами отримати своє житло.

Заступник голови Вінницької ОДА так прокоментував цю ситуацію:

– Зустріч із всіма сторонами цієї проблемної ситуації відбулась у мене 29-го жовтня. Ми почули один одного і виробили спільний план здачі цього будинку, який зводить фірма із сусіднього Хмельницького., – зазначив Василь Броварник. – Якість будинку хороша, але в ньому бракує комунікацій. Тому я запросив усіх постачальників води, світла та газу «заведення» мереж в будинок в мінімальні терміни без втрати якості. Адже 116 інвесторів будинку, в тому числі й фронтовики вже втомились чекати на своє житло… Сподіваюсь, що спільно ми завершимо цей об’єкт і люди отримають ключі та ордери на свої квартири. Адже Роман і решта «фронтовиків» на війні своєю кров’ю заслужили це житло та повагу від всіх нас.

Пряма мова після перемовин у ВінОДА із Василем Броварником кіборга Роман Бесараб…