30 жовтня 2018-го – день народження тисячної маскувальної сітки від «Суспільних ініціатив Козятинщини» відбувся! – зазначено на сторінці групи Типовий КОЗЯТИН в соцмережі. – Пусте на початку сітчасте полотно менше, ніж за годину перетворилось на закінчений маскувальний засіб завдяки рукам близько п’ятиста козятинчан – малих, юних дорослих та сивочолих. Вона об’єднала однодумців, тих , хто розуміє, що доля рідної землі вирішується не лише на Сході, не лише у високих владних кабінетах, а залежить від зусиль кожного небайдужого українця. Тисячна сітка стала місцем зустрічі друзів, знайомства ровесників. Учні шкіл привезли з собою більше тридцяти відплетених сіток, листи та звернення до військових, а ще – подарунки-обереги.

Не оминули подію посадовці міської ради та райдержадміністрації ( а за «сумісництвом» – люди, з якими «волонтерили» у найважчі часи 2014 -2015 років). Їхні вузлики теж уплелись у канву сітки-ювілярки.

Друга частина події завдяки зусиллям районного відділу освіти стала яскравим мистецьким проявом патріотичного духу юного покоління та їх наставників. У щирих виступах лунали сум за полеглими, підтримка тих, хто чекає своїх рідних з війни, гордість за Україну та українців.

Наприкінці свята ми передали усім шкільним колективам, які виготовляють маскувальні засоби, надзвичайні подарунки від митця, фронтмена гурту «Ot vinta!» Юрія Журавля. Тож коли завітаєте в козятинські школи і побачите «Пантеон Героїв» з дарчим написом художника, знайте, тут зростають справжні українці, які виявляють свій патріотизм конкретними справами.

Щиро дякуємо усім, хто допомагав і допомагає; тішить, що кількість цих людей не зменшується. Особлива подяка програмі “Гуманітарна пошта України” компанії “Нова пошта” яка більш, ніж чотири роки забезпечує доставку наших вантажів – швидко, надійно, безкоштовно. В кожній сітці, кожному з 110 маскувальних костюмів, більше десятка планшетів з програмним забезпеченням, в кожній солодкій посилці та в кожному листі – часточка любові, турботи, праці багатьох-багатьох людей. Тих, кому не байдуже. Хто не стомився!